måndag, oktober 12, 2009

Jag trodde jag skulle sluta längta efter att bli äldre

I fredags ringde Darling till gyn i Sunderbyn för att höra varför i hela fridens namn vi inte får höra ett pip från dom sen, ja, aldrig någonsin. Ni kanske minns att jag ringde dit för tre veckor sedan och fick höra att vi "fallit mellan stolarna" men att hon skulle jaga vår läkare med blåslampa. Sen dess har det varit tyst i telefonen och jag har varit nära att jaga brevbäraren och fråga varför i hela fridens namn han tjuvhåller på vår post.

Så övervinner Darling sin rädsla att en sköterska ska skrika "DU ÄR STERIL" rakt i örat på honom och ringer för att efterlysa kallelsen som vi så vackert fått höra ska dyka upp inom en snar framtid. Han får höra att läkaren nu kikat i våra papper MEN att patienter under 23 år inte prioriteras. Självklart blir min annars så lugna sambo aningens upprörd och ifrågasätter varför vi inte blivit meddelade detta, tycker den gulliga sköterskan i andra luren att vi ska vänta i ETT JÄVLA ÅR utan att få så mycket som en lapp på posten? Då blir hon tyst och säger sedan att skulle det bli en lucka så klämmer läkaren självklart in oss, men att vi inte kommer få någon vidare information förrän det är dax att börja med våran utredning. Sen förklarade hon hela utredningsprocessen för honom (som han redan fått höra sjutusen gånger från sin smått hysteriska sambo), och använder uttrycket "runka i en burk". Stilpoäng till landstinget, här kör vi med raka rör!

Ska vi gå och vänta tills jag fyller 23 så har vi ett långt år framför oss, och då lär jag redan ha hunnit hamna i Sunderbyn. Fast på låst avdelning iklädd en vit jacka med många fina spännen på. Det finns fortfarande ingenting som säger att vi inte ska kunna lyckas hemma i sovrummet, men vi har mer eller mindre gett upp hoppet. Man gör det tillslut.

8 kommentarer:

  1. vad bra att din sambo röt i! men vad sugigt att få ett sånt besked. ska ni träffa läkaren o se om ni kan övertala dem till att få börja tidigare?

    SvaraRadera
  2. Irina11:25

    Gud vad arg jag blir! Kunde dom inte informera er om att ni inte kommer att få nån hjälp innan ni skickade in alla papper och började längta efter att få svar?! Åldern spelar väl ingen roll, har man försökt utan resultat vill man knappast vänta ett år till innan svar.. Hoppas det dyker upp en lucka och ni får komma igång med utredningen.. Kramar!

    SvaraRadera
  3. Erika12:06

    Helvetes jävla stömmel. Inte du/ni utan lanstinget, men jag tror att dom ibland gör såna saker för att jävlas.. Hmm.. Man kanske inte får svära, men ville bara att du skulle veta att jag tänker på er och ge inte upp!

    SvaraRadera
  4. Annlit12:45

    Men vaaad fan ?? Henna låter ju helt sjukt,alla ska väl få chansen att få en utredning !! Och om de nu är helt omöjligt innan man är 23 så kan dom väl ändå ringa å säga de !! Kan väl inte ta så lång tid för dem att undersöka lite runkat i en burk =) Tråkigt besked,hoppas ni håller lågan uppe endå.Kram!

    SvaraRadera
  5. Erika: Jag har pratat med vårdcentral för att få "rätta till" min mens, sen får vi se om det händer något..Går det inte heller då på egen hand så får jag väl ringa dit och grina 4ggr om dagen så dom blir less och ger oss hjälp :D

    Irina: Det tycker vi också, men tydligen inte. Vi jobbar vidare på egen hand och hoppas att vi antingen ska lyckas med hormoner eller att det ska dyka upp en lucka :)

    Erika: Man får svära hur mycket man vill! Det ska gudarna veta att jag gjort den senaste tiden :D

    Annlit: Haha, kanske jag ska skicka dit Crille med en runkburk så kanske dom undersöker den på en gång för att slippa honom :D

    SvaraRadera
  6. Förstår att ni blev besvikna, det skulle jag också blivit. Men som "äldre" (snart 34) och ofrivilligt barnlös så kan jag ju förstå att de prioriterar äldre först. Jag har tyvärr inte så många år på mig och det blir svårare och svårare för varje år (även om det redan visat sig vara i stort sett omöjligt för mig att bli gravid).

    Hoppas man inte blir påhoppad av allt för många bara för att jag skriver så...

    Kram, kram.

    SvaraRadera
  7. Lisa17:25

    Så arg jag blir!! Det ska verkligen inte behöva vara så, och om det är så måste ni ju få veta det direkt, utan att gå och vänta på svar! Håller tummarna för att ni ska få medvind snart! Kramkram

    SvaraRadera
  8. Mia: Jag förstår precis hur du menar, men det som gjorde mig upprörd var att vi inte blev meddelade att par under 23 inte prioriteras. Annars förstår jag resonemanget och respekterar reglerna som gäller..Läser din blogg dagligen, kul att se att du även läser här! :)

    Lisa: Tack hjärtat!

    SvaraRadera