torsdag, januari 03, 2013

Astrid 2 år

Det är ju snart en månad sedan hon fyllde år, men jag har inväntat siffror på vikt och längd, vilka vi fick idag. 88,5 cm och 11,4 kilo, fortfarande lång och smal som hon alltid varit.

Hon pratar sju stugor fulla när hon är hemma och i andra trygga miljöer, på okända ställen är hon mer den betraktande typen som står och tittar tills hon fått koll på människorna runt omkring och tinar då upp.

Favoritfrukten är päron, det är sjukt kul att åka bob, skotta snö, pyssla, spela Toca Boca-spel på iPaden och bada på badhuset.

Det är väldigt mycket "-Min mamma/pappa/Elsa", och hon vill allra helst att vi ska vara på samma ställe alla fyra. Lillasyster är hennes älskling, och säger man att man älskar henne får man oftast höra "-Ja älskar Elsa!" som svar.

Nu nattar vi henne genom att bädda om i sängen, tända nattkompisen som är en lampa formad som barbapapa, och sedan vänta på ovanvåningen tills hon somnat. Ropar hon efter oss så svarar vi såklart, men tanken är att hon ska somna själv i sitt rum. Sedan sover hon olika länge innan hon kommer över till oss, ibland är det mitt i natten och ibland inte förrän på morgonen.

Hon är fortfarande liten i maten, vilket hon varit det senaste halvåret/året, men det verkar som att hon får större och större aptit igen. Till frukost håller hon åt proteinet (påläggen), till lunch och middag håller hon åt kolhydraterna. Frukt är favoriten till mellis, och favoritdrycken till vardags är mjölk.

Vår lilla Astrid blir bara roligare och roligare att dela livet med, man kan nu sitta och föra seriösa konversationer med henne och få både vettiga och riktigt tokiga svar. Sjunget gör hon mest hela tiden, men det är inte alltid man hänger med i vad det är för sång. Favoriterna just nu är bockarna bruse, blinka lilla stjärna, lilla snigel och i ett hus vid skogens slut.

Tack för att du finns, min tokiga, underbara lilla unge!





4 kommentarer:

  1. Anonym20:24

    Kul det är att de börjar bli lite mer "personer" av dem och personligheter kommer fram mer.

    www.mammatea.se

    SvaraRadera
  2. Roligt att läsa om Astrids utveckling, ofta påminner det om Elsas och framför allt det som Elsa har "på gång".

    Hoppas på att snart få lika lätta läggningar som er, för det är vår stora mardröm just nu...tror att det är en utvecklingsfas eller att hon känner på sig att det snart sker en omställning i familjen.

    SvaraRadera
  3. Linda21:14

    Är det en app du använder? Vilken? Verkar ju suvve att få egen koll på barnen sina!

    SvaraRadera
  4. Linda: Jo, det är 1177's BVC-app! Finns iaf till iPhone och är toppen :)

    SvaraRadera