torsdag, januari 03, 2013

Elsa 3 månader

Dagens besök på bvc gav oss siffrorna 61,5cm och 5410gram. Hon verkar dra mot samma kurvor som sin syster, lång och smal. Vi hade anat att hon inte följt sin kurva på vikten och fick det nu bekräftat. Vid 3 månader har de flesta en växtspurt då de behöver öka på matintaget, vilket jag känt av då hon velat amma (om möjligt) ännu oftare än tidigare. Det känns som att det ökat ordentligt, så vi har bokat in ett nytt besök om tre veckor för att se att det ökat på så mycket som behövs.

Hon kan nu utan problem rulla från mage till rygg, några gånger har hon även rullat från rygg till mage, men inte alls lika kontrollerat. Vi har tagit in matstolen och med dynan runt och en filt framför sitter hon nyfiken med vid alla våra måltider.

Vi måste vara väldigt roliga, för vi lockar fram leenden och skratt titt som tätt. Dock är hon fortfarande inte den nöjdaste bebisen på vår jord, och mammas famn är nummer ett. Nu kan pappan iallafall söva henne i famnen, och då tar hon nappen ibland. Annars är det jag som är levande napp, dag som natt. Får jag sova 2 timmar i sträck så är det ett hallelujamoment, sen så börjar hon grymta och söka efter tröst med sin pickande lilla näbb till mun. Vi fortsätter prova med olika nappar och hoppas att vi antingen ska hitta en favorit eller att hon ska börja gilla någon vi redan köpt.

Dagens bvcbesök bjöd även på två vaccinationssprutor, en i vardera lår. Hon tjöt när de stack, men lugnade ner sig så fort hon fick komma upp. Inga ömmande lår eller feber tycks det ha blivit, det tackar vi för!





1 kommentar:

  1. Anonym20:26

    Redan tre månader! När jag tänker efter måste det stämma, Nils blir ett halv år i morgon! Hjälp vart tog tiden vägen?!

    Skönt med en extra viktkoll.

    www.mammatea.se

    SvaraRadera