måndag, januari 28, 2013

Elsa 4 månader

I hela fyra månader har hon nu funnits hos oss, The Els!

Vägning och mätning gjorde vi förra veckan, så några nya revolutionerande siffror angående hennes kroppsbyggnad har jag inte att bjuda på. Men hon har börjat använda storlek nummer 4 på blöjorna! Och allt fler klädesplagg i storlek 62 plockas bort ur garderoben och ersätts av storlek 68. Hon är fortfarande lite större än vad hennes syster var i samma ålder, men väldigt lika när det gäller den fysiska utvecklingen. En skillnad har jag dock upptäckt- Elsa är inte på långa vägar lika vig som Astrid var, den äldre hade vid den här tiden sina fötter i munnen titt som tätt, Elsa får inte ens upp dem så långt.

Den senaste månaden har hon fått ett betydligt stabilare humör, och under dagarna är vi nu ett väloljat team. Kvällarna kan fortfarande vara tjutiga emellanåt, men vi har nu under tre kvällar fått henne att somna i vagnen kring 19-20, och där hon sovit gott tills vi gått upp till sovrummet. Det måste kunna jämföras med att vinna OS-guld! Hon sover sedan i sängen med oss, och småsnuttar titt som tätt på sin mänskliga napp.

Allt hon kommer åt undersöks grundligt med munnen, och inspekteras med nyfikna, stora ögon. Favoritsaken är Sophie the giraffe som hon fick i julklapp av kusinen Ted, smakar tydligen ljuvligt. Och apropå att smaka, så har vi tänkt bjuda på smakportion någon dag framöver. Tror att det får bli potatis precis som med systern, får se vad hon säger om saken!






3 kommentarer:

  1. Så skönt att det blivit bättre med humör och kväll/natt - även om tuttandet kanske man skulle vilja slippa ;-) Levande napp är ju inte skoj i längden, men samtidigt förstår jag att man inte orkar/vågar ta itu med det - man får räta en sak i taget.

    Ja, ja tänkte om ni skulle fara iväg till Thailandet - då hade jag varit avis iallafall ;-) Är bra sugen själv att packa ihop oss i en kappsäck o fara, men sedan ska ju även alla andra bitar klappa med - mitt jobb är svårt o få beviljat ledigt, speciellt när det är bra klimat de länder vi är sugna på att resa till. Har ni kikat på nåt resmål specifikt kanske?

    SvaraRadera
  2. Anonym11:16

    Så söt och redan fyra månader!


    www.mammatea.se

    SvaraRadera
  3. Vad de växer. :) Sophie är skitbra. Räddaren i nöden. Gnisslar gött i tandköttet när de tuggar. :)

    SvaraRadera