tisdag, februari 19, 2013

Vabruari var det ja!

Men eftersom att jag inte behöver vabba så blir det ju inte riktigt lika påtagligt för mig som för många andra. Dock är det ju ändå inte kul när ens små hjärtan än sjuka och inte mår bra. Det känns som att Astrid varit sjuk varje vecka under 2013, och Elsa har inte kommit undan hon heller.

Då vi misstänker att hon är allergisk mot mjölkprotein så har jag undvikit all mjölk och helammat henne den senaste veckan. Så idag var det dax för provocering (prova och se vad som händer), och ungen kräktes fontäner ett tag efter att ha fått ersättning. Klurigt dock att lista ut om det beror på mjölkallergi, kräksjukan hon kan ha fått från svärisfamiljen eller det faktum att hon är trög i magen, eventuellt förstoppad.

Ringde 1177 iallafall och frågade hur det funkar med lactulose och mjölkprotein, och vad vi skulle göra då hon blev helt utslagen och inte åt alls. Akuten blev svaret, och nu ligger jag och Elsa i en säng på avd 44 i Sunderbyn. Hon har precis ätit ordentligt för första gången på många timmar, och jag hoppas att hon får behålla det!

Vi längtar hem till pappan och syrran som har feber och är sliten, men imorgon får vi nog komma hem. Så länge hon blir piggare så är det ingen fara, alla prover har varit bra så det tyder på en kombination av allergi, en släng kräksjuka och förstoppning light.

6 kommentarer:

  1. Usch då, hoppas på snabb återhämtning! Har följt din blogg ett bra tag och måste säga att du skriver så härligt och ärligt, enkelt och liksom rak på sak. Underhållande lektyr! Hälsningar Anna (som bor i det lilla sockerbitsstora huset mitt emot Elina och Patrik)

    SvaraRadera
  2. Anonym08:43

    Stackars Elsa! Hoppas ni får komma hem idag och att ni slipper fler kräkningar.

    Vi misstänker att Nils blir hård i magen av ersättningen. Senaste ett och halvt dygnet har han fått ren välling istället för ersättning och kunnat bajsa två gånger.

    www.mammatea.se

    SvaraRadera
  3. Anonym09:59

    Lilla stackarn! :-(

    SvaraRadera
  4. men oj! krya på er, hela bunten!

    SvaraRadera
  5. Men huvva då... Lillan då. :( Hoppas att det bara var något tillfälligt och att ni får vara pigga hädanefter!

    Många kramar!

    SvaraRadera
  6. Erika: Tack snälla du! Det är med största sannolikhet allergi mot mjölkprotein hon har, och så länge hon inte får i sig något så ska det inte vara någon fara. Nu är dock magen och kroppen fortfarande i obalans, men snart ska hon nog vara i toppform :) Kram!

    SvaraRadera