torsdag, december 19, 2013

Dagens I-landsproblem

Crille har tjatat och tjatat om en utlandsresa i vinter. Jag har avfärdat alla förslag med motiveringen att vi borde spara de pengarna till i sommar/höst då det kommer bli en hel del utgifter vid inflyttning i huset.

Men han har haft bra motiveringar till varför familjen ska åka iväg till solen en vecka (eller två):

-Vi skulle resa för våra öronmärkta resepengar, som vi sparar på ett särskilt konto då vi får skatteåterbäring, jämställdhetsbonus från Försäkringskassan osv. De pengarna har vi inte tänkt behöva använda till huset/inredning ändå, då vi fick så bra vinst från försäljningen av Kullenvägen 10.

-Det är sista chansen att resa under tiden som bara en av oss behöver ta semester från jobbet.

-Nästa vår kommer vi ha fullt upp på tomten, och mest troligt varken tid eller råd till att resa.

-Det är skönt med värme och sol.

-Mina lediga dagar vid jul/nyår sträcker sig så långt som till juldagen, annandagen, nyårsafton och nyårsdagen (juldagen och nyårsdagen har vi stängt), så det skulle vara skönt att få ledigt tillsammans i en vecka.

Så var det avgjort, med bara ett litet problem, vi kan inte komma överens om vart vi ska åka. Kanarieöarna och Asien är alternativen vi kollat som funkar vädermässigt, men Asien känns långt och lite utanför vår budget. De flesta hotell och hotellområden på Gran Canaria känns gamla och slitna, vi hittade ett fint hotellområde på östkusten, men det visade sig vara mindre pålitligt vädermässigt i januari. Vi vill ha lägenhet eller hotellrum med kokvrå för barnens skull, så där går det bort ganska många alternativ.

Så nu grubblar vi. Får se om vi tar oss iväg!


Varför kan det inte vara varmt på Rhodos nu så vi skulle kunna åka tillbaka till underbara Sunwing Kallithea Beach?

2 kommentarer: