fredag, januari 17, 2014

Elsas tur att börja föris

Om ungefär två månader är det dags för Elsa att skolas in på förskola. Vi vet inte än vart hon kommer bli erbjuden plats, men vet att chansen att hon kommer få plats på någon av Sävast tre förskolor är mikroskopisk.

Sedan årsskiftet 2013/2014 finns det syskonförtur, vilket gör att hon förhoppningsvis ganska snabbt kan få plats på Golfkullen där Astrid går. Men det lär ändå dröja minst till höstterminen. De andra två förskolorna i Sävast är även de fulla, så det lutar åt att hon kommer få gå på någon av förskolorna närmare, eller på andra sidan stan.

Det känns såklart inte alls bra, vi trivs jättebra på Golfkullen, och det blir lite knepigt logistiskt sett. Barnen kommer få betydligt längre dagar då vi bara har en bil och jag på morgonen ska lämna på två olika förskolor innan jag åker hem och lämnar bilen innan jag går eller cyklar till jobbet. Sedan ska Crille ta sig hem, hämta bilen och hämta båda barnen. Eller så får jag parkera bilen på Crilles jobb efter lämning och ta mig därifrån in till jobbet, vi får se hur det blir.

Men det får lov att funka! Vi har ju inte så mycket annat till val, och bara vi får veta hur det blir med placering så kommer det säkert kännas lättare. Då kan vi planera logistiken och åka dit för att hälsa på. Jag pratade med placeringsassistenten idag, som ville att vi skulle återkomma vid månadsskiftet för att få besked om vart Elsa får plats.


När Astrid skolades in var hon 1 år och 8 månader, Elsa kommer vara 1 år och 6 månader.

3 kommentarer:

 1. Anonym20:56

  Jobbigt att de inte kommer få gå på samma förskola till att börja med! Hoppas ni snart får veta vart Elsa får plats så ni kan förbereda er.

  www.mammatea.se

  SvaraRadera
 2. söta mini-astrid!
  och jag som tyckte att hon var så stor då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jag också! Och Elsa kommer nog alltid kännas att vara vår lilla bebis..Ett småsyskons lott i livet :)

   Radera