onsdag, januari 07, 2015

En vardaglig morgon

"-Vad vill du ha på din smörgås?"
"-Hallon!"
"-Men vi har inte hallon på mackan, dom trillar bara av. Vad vill du ha på mackan istället?"
"-Hallon!"
"-Det finns inga hallon, vill du ha skinka eller ost?"
"-Då vill ja ha pålägg!"

Ridå

Efter en trött, trött morgon (en viss bloggerska låg visst vaken till midnatt med Zlatan i näven, och var då så hungrig att det krävdes en nattmacka innan det gick att somna) så har vi nu kommit så långt att frukosten är uppäten, diskmaskinen ur- och iplockad och sängarna är bäddade. Den lilla i sällskapet har även hunnit med att hacka ett snyggt märke i bänkskivan med en sax, jag förutspår att det blir en inredningstrend under 2015. Det känns som att jag bestigit Mount Everest. Två gånger. Utan syrgas. Snart dags för tandborstning, ska bara samla lite kraft först.

Utan minsta tvivel kan vi konstatera att barnen är understimulerade. Hosta och snor (men peppar peppar-nu feberfritt) har gjort att de senaste dagarna blivit lite väl lugna. Och då börjar den större av de små att hitta på hyss. I förrgår hittade vi flera blonda hårtussar på golvet i vardagsrummet, Salong Astrid hade visst drop-in. Igår petade samma idérika barn in x antal pumpafrön i sin lillasysters öra, en smått nervös pappa fick plocka ut fröna ett efter ett.

Nu får jag lov att hoppa i en dusch under tiden barnen sysselsätter sig med Bolibompa och kojbygge, då kanske jag piggnar till och slutar tycka att det är ett stort mission att borsta små tänder och vika tvätt.4 kommentarer:

 1. hihi!
  ja, zlatanboken är bra!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt bra! Bästa (och enda) boken jag läst i år ;)

   Radera
 2. Vi har sjukstugat oss också och ja idag är det friskdag och hyssen börjar dyka upp, spring och stoj men skönt ändå jämfört med barn som bara ligger helt tysta i flera dar. krya på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är skönt när det vänder och energin kommer tillbaka hos barnen..Fast emellanåt är det rätt skönt när det är lugnt och stilla ;) Krya på er med!

   Radera