måndag, januari 19, 2015

Ruutu från Iittala

Vaser har en förmåga att under hösten och början av vintern hamna längst in i skåpen hemma hos oss. Under början av hösten brukar det få följa med någon snittbukett hem, men då hyacinter, julstjärnor och amaryllis går att hitta på blomsterhandeln så är det uteslutande julblomster som gäller.

Men nu! Tulpanerna har gjort entré och vaserna åker fram, och kommer nog inte ställas undan förrän till hösten. Vi börjar med tulpaner och rosor, fortsätter med påskris och går sedan vidare till sommarbuketter.

Nyheten Ruutu från Iittala är en riktig fullträff tycker jag! Fina både enskilt och kombinerade med varandra, i blandade färger eller klarglas (vilket jag själv är mest förtjust i), olika höjder och vidder, de går ju att kombinera i oändlighet.

Det enda negativa skulle väl vara priset, 749-2449 kronor. Men tidlösa vaser som de här blir ju inte så dyra om man slår ut det på antalet användningstillfällen i en sisådär..60 år för min del. Det låter som ett bra argument va? Ska testa det på Crille ikväll..Bilder från Iittala


Den lägsta är ju perfekt till de där små blommorna barnen 
plockat och som knappt har någon stjälk kvar!

Bild från finska Talorakentaja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar