onsdag, januari 14, 2015

Motionera mera-100 dagars promenad

Jag har inte riktigt bestämt mig för vad mina mål med det kommande året ska vara, men ett av målen ska i alla fall ha med hälsa och motion att göra. För 9 dagar sedan började jag med ett utmaning mot mig själv, att promenera varje dag i 100 dagar. Jag gjorde samma sak 2012 med Elsa i magen, det gick riktigt bra (HEHE ordvits), och jag tror att det kommer gå lika bra den här gången.

Mitt enda hinder skulle kunna vara den där vanliga parasiten Latmask, för väder och vind stoppar inte mig som nu lever efter den hurtiga devisen att det finns inget dålig väder, bara dåliga kläder. Om jag nu inte skulle behöva hoppa över någon dag (av anledning i stil med typ kräksjuka) så går jag i mål 14 april. Är det någon som hakar på?

För extra motivation så ska jag under den här tiden fundera på en belöning till mig själv, något som egentligen kanske inte är nödvändigt men som jag vill ha ändå. Hittills har jag kommit på alternativen underställ från Kari Traa (har ju ett som jag ÄLSKAR men skulle vilja ha två att varva mellan) och ett ljus i doften Saijo Persimmon från Voluspa. Får se hur många tusen till alternativ jag kan komma på under de kommande 91 dagarna!


Häromkvällen var det vitt på backen och bitigt i nästippen

6 kommentarer:

 1. Jag hakar gärna på! Fast det tåls väl att fråga vad "en promenad" är för dig? Räknar du steg/tid/sträcka? Hastighet? Menar inte att hetsa förstås - vill bara bli lite hurtigare själv. :) Och hu på temperaturskillnaden! Här är det mildare, men isvindar och isregn gör sitt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte fasta bestämmelser för vad som räknas som en promenad gällande tid/tempo/distans osv, utan anpassar lite efter hur dagen ser ut. När jag nu i veckan klivit upp extra tidigt och promenerat innan Crille åker till jobbet så har jag gått en kortare runda än vanligt, om jag går ensam på kvällstid eller på helgen när Crille är hemma så går jag längre. Man får anpassa efter sina egna förutsättningar helt enkelt! Poängen är att komma ut i friska luften :)

   Radera
 2. Anonym13:45

  Jag promenerar varje dag i alla fall 20 minuter mellan förskolan och jobbet. Räknas det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Copy + paste från kommentaren ovan :)

   Jag har inte fasta bestämmelser för vad som räknas som en promenad gällande tid/tempo/distans osv, utan anpassar lite efter hur dagen ser ut. När jag nu i veckan klivit upp extra tidigt och promenerat innan Crille åker till jobbet så har jag gått en kortare runda än vanligt, om jag går ensam på kvällstid eller på helgen när Crille är hemma så går jag längre. Man får anpassa efter sina egna förutsättningar helt enkelt! Poängen är att komma ut i friska luften :)

   Radera
 3. Anonym20:27

  Manångraraldrigenpromenad

  SvaraRadera