torsdag, januari 01, 2015

Ett nytt sovrum

Sovrummet är under förvandling här hemma. Sedan vi flyttade in har vi verkligen inte gjort någonting i detta rum, vi har ställt in säng, sängram och en byrå, och hängt upp mörkläggningsrullgardiner. Punkt. Hela sommaren var utomhusprojekten prioriterade, och nu under hösten har det varit barnens rum som fått den lilla gnuttan av inspiration som blivit över.

Efter sommaren då vi verkligen höll på med något varje dag/kväll för att bli färdiga med målning, altan, plattläggning, förrådet och gräsmatta så kände jag mig bara så LESS på allt vad fix och stök hette när hösten kom. Så då har det fått bli en paus, och nu så känns det roligt igen!

Vi har börjat med att sätta upp två långa tavellister längs en vägg, och där har jag tänkt att det ska stå någon ljusstake, nån tavla och kanske något foto eller prydnadssak. Gardiner ska bli långa vita från tak till golv, som vi ska fästa upp med en skena i taket. Över byrån ska det upp något fint print på väggen, och så ska det bli annan färg på textilerna i sängen (kuddar och överkast).  Och, kanske den största förändringen, vi har beställt en ny säng! Den vi sover i nu har rätt många år på nacken (Crille hade den redan innan vi träffades), och bäddmadrassen är i stort behov av att bytas ut. Vi hade sedan tidigare bestämt att när det var dags att byta säng skulle vi köpa en inklädd kontinentalsäng med tillhörande sänggavel, så frågan var om det var smartare att gå all in på en gång istället för att byta ut bäddmadrass nu och hela sängen rätt snart där efter.

Så blev det mellandagsrea även hos möbeljättarna, och Crille svängde in på Mio för att kolla på sängar även om vi inte ens pratat om att byta nu. Jag var lite velig om vi skulle byta nu eller vänta till nästa års mellandagsrea, för även om det väldigt sällan händer olyckor i vår säng nu, så känns det som att det kommer vara ännu färre olyckor om ett år. Men en fin Evo från Mio fick det till sist bli efter att vi varit förbi hela familjen och provat. "-Vi fål alla plast" sa Elsa och ville genast prova vidare.

Så nu kollar jag runt efter idéer och drömmer mig bort. Printet från OMM Design med den sovande månen skulle jag vilja ha på väggen, och jag hittat så mycket fin inspiration från Society6. Det kommer bli kul det här!


Kudden finns härPrintet hittas här
Bild från Mio

4 kommentarer:

 1. Så roligt att göra om, jag hade gärna gjort om hos oss också men jag har lite för mkt saker för att kunna ändra så mycket 😉
  Det kommer garanterat att bli riktigt snyggt hos er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ni får bygga ut över altanen ;)

   Radera
 2. Härligt att få göra ordning. Tycker också att det är bra att låta det ta lite tid för då kan de riktigt bra ideerna komma.

  Vi har kommit nästan helt iordning (har "bara" bott här 1,5 år :-)). Har tavlor kvar att sätta upp men jag har velat lite kring hur och var de ska sitta och skulle gärna vilja ha några fina print att sätta upp också. Sedan har jag samma funderingar som ni kring bäddmadrass, är sugen på att byta ut den nu nu nu men lilla har inte ens slutat med blöja så egentligen är det dumt men den är ju himla sunkig. Får nog fundera ett par vändor till helt enkelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade det inte varit för kanonpriset på den här sängen som vi nu köpte så hade jag nog velat vänta till nästa mellandagsrea med inköp av ny säng..men kanske får jag nu ordning på mina till och från onda höfter, så det kan ju verkligen vara värt det :)

   Radera