torsdag, juli 29, 2010

Chokladbollar

Barnsligt enkelt och barnsligt gott. Tror inte att någon i hela världen bakat så mycket chokladbollar som jag och Frun gjort i våra dagar.
Mitt favoritrecept lyder:

100 gram margarin
1 dl strösocker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe

Kladda ihop allt och rulla bollar i antingen pärlsocker eller kokos,
förvara i kylen eller frysen. Smarr!

2 kommentarer:

  1. Anonym09:45

    Hej Hanna! Har följt dej en tid (i smyg) :) men nu måste jag få fråga; lägger du dina chokladbollar i FRYSEN? Kan man göra så? Och hur tinar du upp dem sen? Är själv chokladbollsfantast... Och ett litet tips: En nya salt gör susen i chokladbollssmeten!
    Tack för underhållande läsning! H. Elisa

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du lämnar en kommentar och trivs här! :)

    De går jättebra att frysa, för att tina dom så plockar man bara fram och ställer dom antingen i kylen eller rumstemperatur beroende på hur bråttom man har. Fast dom är ju sjukligt goda halvfrusna också ;)

    Ska prova lite salt nästa gång! :)

    SvaraRadera