söndag, april 17, 2011

Matfrisk sömnvägrare

Hon är en dröm när det gäller matning våran skatt. När det gällde amningen fattade hon galoppen på en gång när hon kommit till världen och potatissmakisarna slinker ner utav bara farten. Då hon ätit gröt de senaste två dagarna har hon kastat sig efter skeden och drar den till sig med sina små kladdiga händer, hon gillar mat helt enkelt.

Dock har även solen sina fläckar, och hennes sömnvanor liknar snarare en mardröm nuförtiden. Vi trodde igår att hon skulle sova gott och länge med gröten i magen, men hon vaknade skrikandes klockan 23 och ville inte alls somna om. Sedan när Darlingen fått henne att somna var hon hysterisk en gång i timmen ungefär, och kom endast till ro när jag plockade upp henne i famnen. Vid klockan fem blev jag ivägskickad till gästrummet för att få lite sammanhängande sömn, och jösses att jag sov gott och behövde de där timmarna på morgonsidan.

Vet inte riktigt hur vi ska få ordning på det här, när hon blir hysterisk om nätterna är hon inte vaken, utan fortfarande sovande med stängda ögon. Man måste väcka henne för att hon ska lugna ner sig, och då har hon svårt att somna om. Det skär i mammahjärtat då hon skriker så, det verkar inte som att hon har ont i magen utan snarare som att hon är rädd och vill komma upp i famnen. Kan en så liten drömma mardrömmar?!

Vårat motto har blivit "det blir bättre", vi biter ihop och siktar framåt. Om sisidär 15 år kommer vi väl gnälla på att hon sover för mycket ;)

5 kommentarer:

  1. Vi har också haft det jobbit där ett tag, och det blev bättre. Men när man är mitt i det är det himla jobbit. Gör som Jocke och passa på att ta en tupplur när lillan sover. Han mår iaf bättre då, så det kan ju vara värt att prova nån gång :D

    SvaraRadera
  2. Min brors pojke gör precis likadant - "vaknar" mitt i natten och skriker rakt ut av ingen, till synes, anledning. Och detta sker i sömn så att säga... De hade tagit upp problemet på BVC och där hade det pratats om något som heter "nattskräck" eller nåt sånt. Tydligen inte helt ovanligt, men det brukar inte visa sig förrän barnet är 9 månader eller mer. Men det finns säkert undantag. Här kan du läsa lite om det: http://se.babycenter.com/toddler/sleep/nightterrors/

    KRAM!

    SvaraRadera
  3. usch visst är det jobbigt, joel har också börjat sova dålig. Man orkar inte :( När ska man kunna ladda sina batterier?? Snälla hoppas ungarna börjar sova gott snart. Man tycker ju dom bore sova gott med så mkt mat i magen :)

    SvaraRadera
  4. Gröt i magen på kvällen är väl inte alltid en garanti för god sömn. När man nyss börjat med mat kan det nog bli lite oroligt i magen på natten om det är full med gröt. Vi gav gröt andra tider på dagen i början för att inte riskera nattsömnen.

    Om att skrika som en galning i sömnen... min son har gjort det vid några tillfällen och vi har helt enkelt hållit han i famnen tills han har slutat, han har inte gått att väcka även om vi försökt, men jag vet inte om det är rätt.

    SvaraRadera
  5. Marie: Nä, tydligen är det ju inte någon garanti :D Själv skulle jag dock däcka efter de mängder som hon äter :) Kanske vi får prova att sprida ut det andra tider istället, tack för tipset :)

    Det är ju så svårt att veta vad man ska göra när hon är så "borta", men det har blivit bättre med det under de senaste dagarna *peppar peppar* :)

    SvaraRadera