lördag, april 30, 2011

En lugn valborg

Det blev ett väldigt lugnt valborgsfirande för oss i år. Strax innan klockan två spatserade vi ner mot Vidsel tillsammans med Marie och Isa för att spela brännboll (eller snarare sagt heja på de som spelade för mig, Astrid och övriga barnvagnsrullare). Efter avslutat spel så gick vi upp till Sandra&John för att förbereda lite mat och sedan skickade vi ut karlarna mot grillarna. Där var även Linda&Tomas och Anna-Lena&Mikaela, det var länge sen vi sågs så vi fick surra ikapp oss litegrann.

Då vi ätit oss proppmätta och det var dax för delar av sällskapet att fixa sig inför partykväll i Kåbban så promenerade jag, Darlingen och Sandra ner till Vidsel med vagnarna. Vi träffade lite folk utanför Sandra&Amanda, och sedan promenerade jag och Darlingen hemåt i rask takt. Det var lite småkallt och barnet skrek som en stucken gris i vagnen. Övertrött som en liten jagvetintevad.

Inatt åt hon två gånger mellan klockan 00 och klockan 04, sedan var hon rosenrasande och tänkte inte sova mer. Jahapp, sa vi och klev upp. Inte tusan slutade hon för det, och inget hjälpte mot hennes tårar och illröda ansikte. Till sist somnade hon om en halvtimme i sin pappas famn, och efter det var det muntrare miner. Konstigt nog så har hon under dagen bara sovit sammanlagt ungefär 2 timmar, och var väldigt svårsövd ikväll. Övertrött som sagt, vi hoppas på en bättre dag imorgon.

2 kommentarer:

  1. Ja att "sömn föder sömn" är inte bara ett uttryck utan en sanning väl känd för småbarnsföräldrar.

    När man är ute å svirar på kvällarna och bebis somnar lite senare än vanligt så tror man glatt att man ska få sovmorgon dagen efter.
    Icke! sa bebis. Då ska man upp lite tidigare än vanligt.
    Däremot dagar då bebis sovit hela dagen kan 12-timmars-sömnen förvandlas till 13-timmars-sömn av någon konstig anledning.

    Att ingenting är säkert med barn är alldeles säkert..

    SvaraRadera
  2. Haha.. jovisst är det kändiselvis! :P
    Inte varje dag man får en egen rubrik.

    Hoppas lillskrikis har varit lugnare i natt så ni fått sova lite. Hon bara laddar så hon kan vara lugn hela semestern sen! :)

    SvaraRadera