torsdag, april 14, 2011

Städkärringen

Idag började jag städa här hemma medans Astrid tog en tupplur på soffan. Att övertyga henne om att den där tuppluren var en bra idé var inte det lättaste, men skam den som ger sig! Jag bar runt henne i min famn, nynnade och sch:ade, varje gång jag sjöng "-Din moster ska skriva en tenta idag" började hon skratta, så det slutade jag rätt snabbt med. Och då somnade hon minsann!

Hann precis färdigt med badrummen innan den Lilla ropade efter uppmärksamhet igen. Att slå igång dammsugaren är ett säkert kort, för då kan hon ligga still och lyssna uppmärksamt hur länge som hellst, eller åtminstonde tills hon somnar. Att skura golven var svårare. Så fort jag försvann ur hennes synfält började hon hojta, så jag skurade tvättstugan-sprang till vardagsrummet. Skurade köket-sprang till vardagsrummet. Sådär höll jag på, tills golven nere var rena och nästa problem dök upp. Övervåningen! Trots att min skurkäpp har teleskopskaft så når den inte så långt som till sovrummet, falsk marknadsföring om ni frågar mig. Nåväl, golven blev till sist rena och nu mår jag bra.

Rent hem, glad Hanna. Nu blir det promenix!

1 kommentar:

  1. Anneli15:16

    Det verkar som att de aldrig har funnits eller kommer att säljas i webshopen. Typiskt att de började sälja just dem tidigare, säkert därför de är sluuut...Man är ju aldrig till stan heller och kan jaga dem där. är säkert slut i alla butiker också!

    SvaraRadera