onsdag, april 25, 2012

Förskoleplats!

Som om inte dagen varit bra nog, så har vi även fått besked om förskoleplats! Vi fick vårat förstahandsval, Golfkullens förskola, och jag är så glad över det. Enda lilla kruxet är att hon fått plats ungefär en vecka senare än vi tänkt, och vill vi ha plats tidigare kan hon hamna på vilken förskola som helst i hela kommunen, och måste sedan skolas in igen. Känns inte riktigt ultimat..

Det ska nog gå att pussla med föräldradagar och semesterdagar, men då känns det som att det blir så nära inpå Åttans ankomst. Grubbel, grubbel, det får vi fundera på och hoppas att vi blir lite klokare.

12 kommentarer:

  1. Vad härligt att ni har fått dagisplats där ni vill. Hoppas att ni kan pussla de dagarna innan hon får börja.
    Hoppas att vi får veta snart!

    SvaraRadera
  2. Vad härligt, grattis!

    Vi fick ett hem brev idag att vi inte fått plats på ett av våra tre önskeval. Så nu hoppas vi på de andra två, men det ser ju dåligt ut. Ändå kommer vi att ha köat över ett år på de kommunala och ännu längre än så när det är dags att börja. Det är inte klokt!

    SvaraRadera
  3. Oj, märkte nu att jag visst kommenterade med "fel" användare, inte bra det här med att ha två bloggar...särskilt när en är anonym och den andra inte.

    SvaraRadera
  4. Desiree23:48

    Vad roligt!! Vi har också fått in vårat lilla troll på förstahandsvalet...känns väldigt spännande. Hon börjar i augusti :-)

    SvaraRadera
  5. Vart ska Mia-Li gå? :) Astrid börjar också i augusti :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Desiree21:58

      Hon kom in på vårat förstahandsval, bjurkdungen. Väldigt nära oss så det är ju ett plus :-)

      Radera
  6. Grattis, va skönt att få förstavalet! Det löser sig säkert med lite pusslande.

    Sv, ja vi har väl några förslag sådär, Signe, Elton, Elliot, Ossian har vi pratat om men det känns ännu mer som att man inte kan besluta något innan den här gången, känner jag :-) Har ni funderat på namn?

    SvaraRadera
  7. Skönt att ni fick det ni önskade. Det löser sig säkert med lite pusslande.

    Sv: Tiden med Astrid utanför magen har gått så mycket fortare än de nio månader jag var gravid. Lite för fort kan jag tycka att det går ibland dock.

    SvaraRadera
  8. vad härligt, vi fick också förstahandsvalet och är så nöjda. Även om vi valde dagmamma istället :)

    SvaraRadera
  9. Anonym19:39

    Vi önskade plats från 10 april. Och jag sökte i januari föräldraledigt från jobbet från 10 april. Blev lite snopen när dottern fick plats från 16 april - hela planeringen föll och det fanns ingen möjlighet för min chef att flytta på min ledighet. Så jag ringde helt enkelt rektorn och förklarade läget - och då fick dottern börja 10 april. Bara ett tips =)

    SvaraRadera
  10. Desiree: Men perfekt! :)

    Anonym: Vi ska ringa och kolla med förskolans rektor när vi kommit hem, men startdatumet på Astrids inskolning bestämdes av att all ordinarie personal är tillbaka då, och att de inte vill skola in under semestertiderna..Men kanske kan de flytta några dagar iaf :) Tack för tipset!

    SvaraRadera