torsdag, september 12, 2013

En ny rätt i veckan

Det finns så mycket jag vill skriva om mat! Är det något jag och Crille gillar så är det just mat, Elsa går i våra fotspår och Astrid väljer en egen stig. Men äter gör vi, oavsett att vissa familjemedlemmar tycker att det är onödigt och hellre väljer att bygga lego.

Nåja, det var det inte det som var poängen, utan jag vill berätta om en nygammal idé. En ny rätt i veckan! Varje vecka ska man laga en rätt som man aldrig lagat tidigare, blir det en favorit så är det lätt att laga om och utöka sin repertoar , om inte så är det ju bara att glömma. En räddare i nöden då man har hjärnsläpp och noll inspiration är Ica's receptbank, och för en stressad småbarnsförälder är Billiga Veckan perfekt.

Jag hade blivit tipsad om Mild fiskgryta och Falukorvsfräs med pasta av Therese, och gillar båda skarpt. Kommer vi absolut laga om! Två rätter som föll både stora och små familjemedlemmar i smaken.

2 kommentarer:

  1. Anonym19:15

    Smart! Lätt att göra samma mat hela tiden.


    www.mammatea.se

    SvaraRadera
  2. Anonym15:45

    Det är ju toppen att laga en ny rätt i veckan! Jag har haft ambitionen att göra samma sak tidigare, men inte lyckats hålla den, så nu försöker jag att fylla på receptbanken lite då och då i alla fall.

    SvaraRadera