torsdag, juli 24, 2014

Ännu en dag på stranden och fint besök på hemmaplan

Efter ytterligare en skön sovmorgon tog vi tag i något som lätt skjuts på framtiden när det är så härligt väder, nämligen städning av hemmet. Det har varit alldeles för smuligt under köksbordet alldeles för länge, men nu så ser det bättre ut! Nu är det bara dagsfärska smulor där under.

När städningen var avklarad packade vi strandväskorna och åkte till Näset för tredje gången denna vecka. Vår favoritstrand utan tvekan! Farbror Kocko och faster Johanna slöt upp och vi fick en mycket härlig eftermiddag tillsammans i plurret och sanden. 

Kvällen bjöd på kärt besök, familjen Johansson kom susandes från Luleå och det blev pyssel, lite bad i poolen, surr, glass och presenter. Edvin har nämligen hunnit fylla år sedan vi sist sågs, och så fick vi fina inflyttningspresenter. Jag har länge varit och sniffat på olika doftljus från Voluspa men varit för snål, det är ju verkligen att bränna upp pengar, men så kom besöket med ett i doften Crisp Champagne! Och tjusiga to-go jars som jag och Crille visst ska dricka gott ur, sittandes på altanen när barnen sover. Jag är inte svårövertalad, tror det får bli en mojito någon kväll framöver.

I morgon drar vi ut på ett litet äventyr, till vännerna i Brännmark där vi ska bo i husvagn och ha kul. Astrid var väldigt förväntansfull innan hon somnade, "-Elsa och Elise kan leka, och så kan jag, Hugo och Filip leka, alltså storbarnen. Och så ska vi BADA på en strand, och ÄTA GODIS. Och så ska jag PUSSA dom!" Förväntningarna är alltså höga, och även om det inte blir något pusskalas så kommer vi få det så trevligt så, det vet jag. 

Hade tänkt lägga upp bilder från våran härliga heldag i Piteå/Norrfjärden igår, men Google+ vill inte riktigt samarbeta. Ni får helt enkelt försöka föreställa er en chipsätande Elsa i sällskap av sin farfar, en sandstrand som badar i sol, en trio tjejer som har kvällsmys på en filt och ett kvällsdopp i Harrträsket (med tillhörande solnedgång och motljus).


Underbara Klara


Två kexomaner


!!!


Här ska slurpas

4 kommentarer:

 1. Anonym06:42

  Vet du vart to-go jarsen (svårt att skriva i plural) kommer ifrån? Vill ha!

  SvaraRadera
 2. Men så fiffiga burkar! De hade jag velat ha smoothie eller en trevlig cocktail i !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är de fina! Och väldigt fiffigt att man slipper oinbjudna gäster (typ av den sorten som surrar och har vingar) i sitt glas :)

   Radera