fredag, september 05, 2014

En sällskaplig dag

Igår var jag ledig, och dagen spenderades enbart med roligheter från morgon till kväll. Vi åkte iväg till Sara och Cornelia på förmiddagen, åt baklängeslunch (efterrätten först), barnen lekte och mammorna surrade. Förutom mycket god mat (bästa kycklingsalladen jag ätit på en lång lång tid) och gott sällskap så fick vi även med oss ett par stövlar till Elsa och en hel kasse äpplen. Här ska bakas äppelkaka!

Då vi åkte hem så svängde vi förbi Willys som öppnade i Boden igår. Där var det en sjuhelsikes kö till kassorna, otroligt många pensionärer och jag tror att det var bra pris på chips (för det fanns en chipspåse i var och varannan vagn/korg). Jag kände att jag utmanade ödet när jag inte hittade någon polett eller något mynt till en kundvagn och lät barnen löpa fritt bredvid kundkorgen på hjul, men det gick bra! Överraskande nog så smet inte Elsa en enda gång, och vi kom hem med nästan allt som skulle handlas.

Några minuter efter att vi anlänt till Södra Maranvägen så kom AnnLo, Vidar och Arvid på besök. Barnen lekte och hade kul, mammorna kockade middag och sedan anslöt papporna till sällskapet och vi..sällskapade tills efter läggdags för barnen. Astrid är väldigt förtjust i lilla Arvid, och ville gärna instruera Crille hur han skulle hantera honom då mamman åkt iväg en snabbis för att hämta pappan. "-Han tycker inte om att sitta så. Han vill leka med den här. Han blir glad om man gör såhär", lillmorsan Astrid har koll!

Efter att gästerna åkt så gick jag ut för att måla ett varv täckfärg på fodret runt dörrarna på förrådet. Nu saknas det handtag och låskistor, sedan är det klart att börja användas! Innan läggdags hann Crille svära tungan svart över en karta som inte ville in på gps:en, och jag hann baka fredagsfika till jobbet. Chocolate chip cookie-flarn blev det visst, måste laborera med gradantal och ugnsplacering till det receptet känner jag.


Våra barn har så fina vänner 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar