söndag, september 14, 2014

Nu ligger fröna i backen!

Efter mycket om och men så förvandlades vår leråker till en nyanlagd gräsmatta. Tjoho! Crille har med hjälp av tjejerna och assistans av mig nästan hunnit färdigt (vi behöver knappt ett lastbilslass med matjord till). Det har körts traktor samt ett annat motordrivet fordon som jag inte vet vad man ska kalla, krattorna har fått jobba och vi har dragit runt på fröspridare och gallervält.

Det har varit långt ifrån idealt att göra allt jobb själva, särskilt under en helg när jag jobbat från öppning till stängning både lördag och söndag. Vi hade ju därför löst det himla smidigt, tyckte vi, med att leja in en traktorkusk och slippa alla de där timmarna i en traktor. Men så blev det ju som det blev, och nu är det som sagt så gott som färdigt. Med gott resultat! Jag har kommit undan lindrigt med några blåsor på händerna, Crille är något mer sliten och förtjänade absolut en varm dusch och en påse Ako-kolor som avslut efter de här intensiva dagarna.

Elsa har varit mycket hjälpsam under helgen, hon älskar att åka traktor och vara med där det händer saker. Sitta som en (inte så värst tung) tyngd på gallervälten och sjunga Imse vimse spindel när farsan rullar runt. Astrid blir snabbare uttråkad och har hellre lekt med grannkompisen Freya än att trampa runt i jorden med en kratta i näven.

Nu hoppas vi på stilla duggregn varvat med strålande sol så att våra små frön hinner gro ordentligt innan höstens kyla slår till. 2 kommentarer:

 1. BRA JOBBAT!!
  Blev superbra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nu hoppas vi bara att det blir grönt till våren :)

   Radera