lördag, september 06, 2014

Girls weekend

Crille är ute i älgskogen hela helgen, så vi tjejer har det lattjo lajbans här hemma. Barnen varvar fullskaligt krig med ömma kärleksförklaringar (som vanligt), så det är något av en utmaning att aktivera dem lagom mycket under dagarna så att de inte ska nå fram till den där värsta osämjan. Lekparken är en bra lösning då det är en gemensam favorit!

Vi brukar alltid försöka göra bort städning av hemmet, tråkiga sysslor och tvätta undan innan helgen så att man inte ska behöva tänka på det, men den här veckan hanns det verkligen inte. Så idag har vi haft en dag med städ/tvätt/bak och besök av min kompis Märit. Hon hade med sig fina födelsedagspresenter (i förskott) till tjejerna, matchande kläder precis som i fjol och året innan det, och jag fick också presenter i form av blommor och ett fint hänge som ska få ta plats i klädkammaren när den är färdig.

Elsa somnade ovaggat strax innan 19, Astrid var taggad på myskväll så vi såg Rio 2, åt lite godsaker och målade naglarna. Vid 21 kom frågan jag väntat på rätt länge (och försökt leda fram till), "-Mamma, kan vi inte gå och lägga oss i sängen nu?". Inte var jag sen på att tacka nej till det förslaget! Är trött som en gnu då jag vaknade 05:22 av att Elsa höll på att klättra ner från sängen med orden "-Elsa sovit fädit nu!". Berättade för henne att det fortfarande var natt, och fick henne att somna om en timme, men själv låg jag sömnlös efter det då jag slocknade i soffan vid 21 igår. Hoppsan! Så nu hoppas jag att jag själv också kan sova lite längre i morgon, då jag plågat mig själv att vara vaken till nu.

Bara att klappa igen datorn och låta ögonlocken falla igen, åh så skönt det ska bli!


Morgonläsning / Goda vänner (i tio sekunder)


"-HEJDÅ MATJOODEN!" / I lekparken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar