söndag, november 01, 2009

Banankakan

Nu ska jag lämna soffan en sekund för att hämta lite banankaka och vaniljglass till mig och Darling. Här får ni receptet!

Glutenfri banankaka

2 ägg
2dl socker
125g smör eller margarin
2 mogna bananer
3dl glutenfri mjölmix
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
100g blockchoklad
Kokos till formen

Sätt ugnen på 175grader.
Smörj en sockerkaksform (ca 25cm i diameter) och beströ den med kokos.
Smält margarinet i en kastrull och låt det svalna något.
Vispa ägg och socker poröst.
Mosa bananerna och blanda ner dem i smeten.
Blanda mjölmixen, bakpulvret och vaniljsockret, vänd ner blandningen i smeten.
Häll smöret i smeten och vispa.
Hacka blockchokladen grovt och blanda ner i smeten.
Häll upp smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

Smaskens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar