5dl vispgrädde
4äggulor
1½dl florsocker
Vispa grädden tjock och vispa sedan ner äggulor och florsocker. Smaksätt med något smaskigt, häll i form/formar och låt stå i frysen minst 4 timmar. Låt stå framme i rumstemperatur en liten stund innan servering.
Förslag på smaksättning
-Lemoncurd och maräng
-Krossad choklad och minimarsmallows
-Vaniljsocker
-Chocolate chip cookies
Smaka på smeten när du smaksatt den, är den god så lär glassen bli god. Svårare än så är det inte! Så länge man undgår att göra samma misstag som Darling så är det idiotsäkert. Han tog 11½dl florsocker istället för 1½, den s.k glassen blev oätlig. Han påstår i efterhand att det gnisslade när man tuggade, och något säger mig att det kan vara sant.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tack för det! :) vi ska njuta, och ska försöka ta rätt mängd florsocker.. :) kram
SvaraRadera