onsdag, april 11, 2012

Vit chokladpannacotta

4 små portioner

1,5 dl vispgrädde
1 msk socker
100g vit choklad
½ gelatinblad

Bär eller frukt som tillbehör, gärna något syrligt då pannacottan blir väldigt söt. Hallon, passionsfrukt, blåbär eller jordgubbar smakar fint!

Lägg gelatinbladet i blöt 5 minuter.
Sjud grädden tillsammans med socker och den hackade chokladen tills allt smält.
Tag kastrullen från värmen och rör ned gelatinbladet.

Häll upp i portionsformar och ställ i kylen minst 4 timmar.
Lägg på tillbehör och servera, yummie!


5 kommentarer:

  1. Den här pannacottan kan jag intyga att den är mycket god!!!

    SvaraRadera
  2. Men åååååhhhh vad gott!
    Tack för receptet! Det ska jag använda mig av vid nästa middagsbjudning. Till mig själv :p

    SvaraRadera
  3. Åh va gott! Det borde jag göra som har en vit choklad liggande här hemma! :)

    SvaraRadera
  4. Stort grattis till moster!!! Vad roligt!
    Gott med pannacotta, det hade vi för ett par helger sen. Mums!

    SvaraRadera
  5. Åh så gott! Varit så sugen på pannacotta på sistone. Tom sett till att ha ingredienserna hemma men har inte tagit mig för att göra en sats än!

    SvaraRadera