måndag, maj 12, 2014

En dag ute i friska luften

Veckan har startat på strålande vis med ledig dag för mig och barnen. Vi har varit ute i stort sett hela dagen, vi började på förmiddagen med att leka i lekparken och äta utomhus tillsammans med familjen Pettersson, Ann-Lo, Vidar och Arvid. Då de långväga gästerna skulle åka vidare så åkte vi först tillsammans ut till tomten för att visa dem vad som hittills hänt, nästa gång de kommer och hälsar på står där ett hus!

Efter det åkte vi hem och pappan dök upp en snabbis så att jag kunde åka iväg till hälsocentralen. Efter dagens höjdpunkt (att bland annat lämna det ack så viktiga cellprovet) (obs ironin i att det skulle vara dagens höjdpunkt) så packade vi återigen picknickväskan och gick ut på promenad längs älven. Åt falukorv och citronwafers till mellanmål, kastade pinnar samt stenar från hängbron och promenerade sedan vidare hemåt för att spendera ytterligare lite tid i lekparken på gården.

Crille kom efter jobbet bara hem och vände för att åka ut till tomten och måla grunden tillsammans med Jocke, jag och barnen åt middag, packade picknickväskan för tredje gången och åkte ut för att bjuda herrarna på fika och leka i lervällingen. Vissa tog sitt uppdrag på större allvar än andra, om jag säger så. Familjen Selström/Isaksson cyklade förbi och hälsade på, fyra leriga men lyckliga barn blev resultatet.

Ikväll kommer jag somna gott efter all frisk luft som passerat mina lungor, lycklig över att både jag och barnen har så fina vänner att ge och få energi av.


2 kommentarer:

 1. Emma14:16

  Hej! Alltid lika roligt att läsa din blogg! Jag undrar över hur ni gjorde med garaget? Ni gjorde plattan före huset levererades och sen sattes bara garaget på det?
  Hur ser väggar och tak ut i garaget som kommer? är det innerväggar och inntertak eller gör man allt sånt själv?
  MVH /Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, vi gjöt golvet innan huset kom på plats. Väldigt smidigt att göra så om det funkar med tidsplaneringen :)

   Väggen mot huset är gipsad (för brandsäkerhetens skull), resterande väggar är spånskiva och taket är gipsat.

   Vi har dock valt att tilläggsisolera i efterhand genom att ta bort spånskivorna, bygga ut, isolera och sätta tillbaka skivorna :)

   Tack snälla, så kul att du läser :)

   Radera