torsdag, maj 15, 2014

Ladies and gentlemen- VI HAR ETT HUS!

Nu är alltså huset på plats, och det kändes riktigt overkligt att det stod början av ett hus på tomten när vi kom ut till kvarteret. Klockan 7 imorse påbörjades bygget med att lyfta modulerna på plats, kring klockan 8:45 kom jag och Astrid ut för att kolla, och då stod det redan tre nyfikna inspektörer på tomten (Crille, farfar Stig och jobbarkompisen Micke). När vi åkte vidare mot föris så hade de just lyft på modul 5/6, och huset började ta form.


Efter jobb och middag åkte vi ut igen vid klockan 18 för att kolla vad som hunnit hända under dagen, och då var huset hopspikat, takstolarna på plats och taket plastat. Imorgon ska det läggas tak! Vi har två riktigt ihärdiga snickare, och det syns att de gjort det här förr. Crille frågade hur många hus de monterar per år, och de gissade på upp till 100 stycken. Rutinerade med andra ord! De räknar med att vara färdiga med husets utsida till på tisdag, då åker de vidare och snickaren (snickarna?) som ska göra insidan av huset (sätta tak, lägga golv, sätta lister osv) tar vid. 


8 kommentarer:

 1. sååååå häftigt!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur!!!!! :)

   Radera
 2. Så häftigt att det går så fort!

  Blir väldigt peppad på att bygga hus själv nu, men vi har lagt de planerna på is lite längre då det kom lite saker emellan (t ex ett arv av ett annat hus).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhå! Vad kul med husfunderingar, hoppas att ni blir nöjda hur det än blir :) Och ni har ju stugan om längtan från lägenhet blir för stor :)

   Radera
 3. Anonym08:04

  Så häftigt! Snabbt det går.

  mammatea.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går framåt i ett rasande tempo! :)

   Radera
 4. Helt sjukt häftigt! Så grymt skönt att det i princip är klart redan när det kommer och slippa bo mitt i bygget liksom. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns himla skönt :) Det räcker med att bo på en leråker ;)

   Radera