torsdag, maj 22, 2014

Golv och tak klart!

Full fart mot helgen, och snart är vi där! När jag slutade jobbet ikväll mötte Crille och Elsa upp mig på stan, sedan åkte vi ut till farbror Kocko i Sävast där även farmorn, farfarn, Ebba och Astrid var. Middag, jordgubbar med glass till efterrätt, bus och surr. Efter det åkte vi till huset allihopa, och Astrid gav gladeligen en rundtur i hemmet som nu har innertak, taklister och golv! Andra hantverksteamet är nu färdiga och skulle åka vidare redan ikväll.

Det finns ju alltså absolut fördelar med att ha byggteam som inte bor i närheten, de har jobbat på i ett rasande tempo för att bli färdiga, och har jobbat helger och kvällar. Nackdelen är att de då bor på plats, såklart, men det är smällar man får ta. Och vad spelar det egentligen för roll? Vi har alltså haft inneboende hantverkare under byggets första vecka, på gott och ont. Elektrikern och målaren som kommer framöver är visst lokala förmågor som kommer jobba vanliga tider måndag-fredag, så det kommer ju ta betydligt fler arbetsdagar för dem att bli färdiga, men då har vi huset till eget förfogande om kvällarna/helgerna och ingen som bor där.

Om tidsplanen nu efterföljs och inget tidigareläggs så kommer det vara stilla i huset till början av juni då först elektrikern ska dra färdigt all el, sätta utomhusarmaturer, sätta uttag i taken, sätta spotlights och annat sånt där som elektriker gör. Efter henom kommer målaren som ska tapetsera alla väggar, och därefter kommer ännu en snickare som ska göra det sista finliret och sätta golvlister. PANG BOM så visar kalendern 24 juni och vi har slutbesiktning.

Vill fota allt och visa er, men hade inte kameran med mig ikväll och vet inte riktigt när jag ska hinna ut och fota, men så småningom kommer det bilder på framstegen. Det kändes så himla bra att kliva in ikväll och få se insidan av huset utan sågbänk, verktyg, kartonger med golv, högar av takplattor och vitvaror utställda här och var. En närmare bild av vårt blivande hem!


Sötchock på Kockos altanJag vet två som gillar att ha en lerig tomt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar