onsdag, maj 21, 2014

Glutenfritt fröknäcke

2 dl majsmjöl
¾ dl solrosfrön
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
½ dl pumpakärnor
2½ dl kokande vatten
½ dl olja
Flingsalt efter eget tycke

Sätt ugnen på 174 grader (150 grader varmluft)

Blanda alla torra ingredienser, häll sedan över kokande vatten och olja, rör om till en jämn massa.

Häll ut på en bakpappersklädd plåt, platta ut med handen (trä en plastpåse över handen om du inte vill bli oljig) över hela plåten

Strö över flingsalt, platta in med handen

Skär i rutor, grädda strax under en timme i mitten av ugnen

Låt svalna, bryt i bitar


2 kommentarer:

  1. Jag brukar göra efter exakt samma recept. Supergoda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Beroendeframkallande skulle jag säga! :)

      Radera