söndag, maj 11, 2014

Söndag IGEN?

Söndag? VA? Det var ju onsdag nyss. Den senare halvan av veckan har verkligen rusat förbi, och samtidigt som vi fått massor gjort så har vi hunnit ha en hel del tid lediga tillsammans alla fyra.

Det finns ju såklart tusen anledningar till att vi längtar till huset, men en av de viktigaste anledningarna är att barnen får varsitt rum. Just nu är nattningarna ett mindre kaos (eller ja, det har de väl varit sen vi flyttade hit) och barnen väcker oftast varandra om nätterna. Vi resonerade ju som så att de skulle vänja sig vid att dela, och att det skulle vara mysigt för dem att ha sällskap av varandra. Kan härmed konstatera att de inte vant sig och att mysigt nog är det sista ordet jag tänker på i denna situation. Det kan bara bli bättre!

Imorgon kliver vi in i vad som nog är den mest spännande veckan i husbyggandet. På torsdag ska alla moduler lyftas på plats med mobilkran. Kan inte förstå hur detta ska gå till, och kan inte släppa tanken på att modulerna till vårt hus nog står färdiga och väntar på oss i Älvsbyn. Det ska bli så häftigt att se! Jag och Astrid ska försöka hinna förbi en sväng på morgonen och kolla innan jag lämnar henne på föris, och efter att jag slutat på kvällen ska vi åka dit alla fyra.

Den här sista lediga dagen tillsammans alla fyra har vi verkligen utnyttjat till max, och jag känner mig redo för en ny vecka. På morgonen/förmiddagen så rensade jag och Crille frysarna, jag städade skafferiet och bakade bröd. Efter lunch så åkte Crille och Astrid iväg på ärenden och sedan vidare till farbror Kocko i Sävast, jag och Elsa tog vagnen och promenerade via omvägar till samma mål. Fick strax över en mil i benen, Elsa sov gott och jag hann prata en snabbis med nästan-grannen Elin. Längtar så himla mycket ut till vårt kvarter! Hos Kocko blev det utelek, fika på altanen och så blev vi bjudna på middag, vilken lyxig avslutning på dagen, underskatta aldrig Bullens pilsnerkorv!

Då det blev läggdags för barnen åkte Crille iväg för att svetsa en grej till garaget och jag stålsatte mig för en timme av The Elsa Sleepshow. Den slutade dock strax innan aviserad tid, efter 57 minuter och jag smög så ljudlöst jag kunde ut från rummet. Nu hägrar duschen och sedan ska jag nog krypa ner i sängen och läsa lite ur en ny bok som jag lånat av Frugan, Carolina Gynnings Laura: Flickan från havet.

Måste ju bara visa vem som har, och inte har, hushållets gröna fingrar:


Astrids spirande solros..


och min vissna våreld, haha

6 kommentarer:

 1. Förstår att ni längtar om barnens sömn inte funkar, är så himla viktigt att få sova ju!

  Vi laddar för att flytta ihop barnen (även om det just nu känns som att det aldrig blir av eftersom vi inte riktigt kommit till steg 1 - att låta lillebror sova i sin egen säng istället för i vår) och jag hoppas verkligen att de kommer att sova bra tillsammans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För en del funkar det ju verkligen toppen (läs bara Tea's kommentar här nedanför), hoppas att det kommer göra det för er :)

   Radera
 2. Anonym19:25

  Förstår att ni längtar efter huset på alla sätt och vis inte minst för sömnens skull. Här funkar det bra med barnen i samma rum och jag funderar istället på hur det kommer bli att lägga dem i varsitt rum. Inatt sov de bredvid varandra i Signes säng för att de ville det. Och de sov hela natten.

  www.mammatea.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vi har verkligen motsatta funderingar :)

   Radera
 3. förstår att ni längtar till huset,kvarteret och sävast! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snart bara en månad kvar! Tjoho!

   Radera