onsdag, augusti 13, 2014

Åter till vardagen

Så var min första arbetsdag efter tre veckors semester här. Känns väldigt bra kan jag säga, skönt att komma tillbaka till rutiner och en mer ordnad vardag. Semester är ju förstås helt fantastiskt-men i lagom dos enligt mig. Kanske lite extra eftersom att den lilla avkomman fortfarande är extremt mammig och mest står och drar mig i byxbenet om dagarna, samtidigt som hon tjuter "-Mamma bääääääära mig". Näpp, här är färdigburet 24/7, tvååriga ben kan stå själv under tiden jag plockar i/ur diskmaskinen, lagar middag, borstar tänderna osv.

Crille och barnen cyklade iväg till föris strax innan åtta, då passade jag på att springa en kort runda, duscha och nu sitter jag här. Smaskar på min chiapudding med vanilj och hallon, och funderar på vad jag ska roa mig med innan det är dags att promenera iväg till bussen. Läsa en bok? Pilla navel? Sy gardiner? Rensa i barnens garderober? 

Det sistnämnda får nog bli prio ett, på något mystiskt sätt tycks alla Astrids långärmade tröjor ha krympt i garderoben under sommaren? Armarna har blivit trekvarts och magen tittar fram. Fick be henne byta tröja två gånger på morgonen för att det inte såg riktigt klokt ut. Och cirka hälften av alla Elsas byxor har blivit av någon slags trekvartsmodell, inte heller så passande i höst. Men hon (eller ja, vi) hade den turen att grannbarnet som är lite yngre än Astrid också har växtspurtat under sommaren, så igår stod grannen på tomtgränsen med en hel hög kläder till vår lilla dam. Vilka fina grannar vi har!


1 dl vätska, 2 msk chiafrön, en dutt vaniljpulver.
Låt stå över natten, smask!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar