måndag, augusti 18, 2014

Blöjans tid närmar sig sitt slut

Det gick väldigt bra för Elsa att vara utan blöja under våren/början av sommaren. Men så flyttade vi, och hon gick i plötslig strejk, "-Inte potta!". Vi ville inte stressa henne, och tog det lugnt. Det fanns dock ett litet bekymmer, hon ville inte heller ha blöja (tacka för det, inte skulle jag vilja gå runt med blöja om jag visste att det fanns ett alternativ).

Så vi har haft en tid med bråk om att man måste ha blöja på natten och när man åker bort, en och annan olycka, tusen varv till pottan och så vidare. För några veckor sedan köpte vi en sits man sätter på toaletten, och då blev det hela betydligt mer intressant. Nu går det som en dans!

Igår var vi iväg på vift till badhus och till Bredsel, hela dagen var hon utan blöja och utan olyckor. Idag har vi varit till stan för klädshopping och besök på biblioteket, inga olyckor än så länge. På nätterna kör vi med blöja som back-up, men den är allt som oftast torr på morgonen.

Att byta blöjor är väl ingen jobbig grej, och man vet ju att det hör till småbarnstiden, men oj så skönt det ska bli att slippa!


Absolut värd en hundring!

4 kommentarer:

 1. Anonym20:23

  Hela Elsa!

  Mammatea.se

  SvaraRadera
 2. Hurra för Elsa!

  Och vilken bra sits! Vi har också en till toaletten (just nu undanstoppad i väntan på lillebror) men den var väldigt sparsamt använd av storasyster då den hade en upphöjning fram som gjorde att hon fick svårt att sätta sig själv så hon körde "stortoa" direkt. Kanske skulle byta ut den när det är dags för lillebror.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju onekligen rätt bekvämt när de väljer toa istället för potta, och bra om de kan ta sig upp själv! :) Den här ringen köpte vi på Biltema för en hundring :)

   Radera