måndag, augusti 25, 2014

Ny vecka

Jag tycker att det är så himla skönt att vakna och stiga upp innan barnen. Få en liten stund att vakna till, göra sig i ordning och börja plocka fram dagens kläder och frukost. Det har snarare varit tvärtom de senaste åren, att barnen väckt mig istället för tvärtom, men plötsligt så händer det. I morse låg vi alla 3 (Crille hade redan åkt till jobbet) i stora sängen när vår väckarklocka ringde 07, barnen fortsatte sova i godan ro och jag kunde kliva upp. 

Efter 20 minuter rörde det på sig i sovrummet och jag gick dit, "-Vi fortsätter ligga här tills du dukat fram frukosten mamma" sa den stora. Den lilla höll med, "-Mysa mera!", men de följde till sist upp till soffan för en stund Bolibompa. Jag tycker att det här skulle få kunna bli en del i vår dagliga morgonrutin, utsövda barn som är sams från morgonen och sedan ligger under en filt i soffan och väntar på frukost.

Vädret ute är lika grått som det varit den senaste veckan, men det hällregnar  i alla fall inte. I veckan borde dörrarna till vårt förråd komma, och vår plan är att få hem matjord i helgen, men är det för blött så blir det ingen gräsmatta sådd i år, håll tummarna för uppehåll snälla ni! Bortsett från jobb utomhus och på våra vanliga jobb så ska vi även hinna med lite roligheter. På fredag kommer Sandra och barnen hit och hälsar på, på lördag ska jag på kräftskiva med jobbet, och på torsdag börjar Hela Sverige bakar. Hurra hurra, ett bra tv-program i tablån!


6 kommentarer:

 1. Vi har vänt på dygnet och barnen sovit till 8:30 på slutet av sommaren så idag, första förskoledagen, gick jag upp och förberedde frukosten, tog fram kläder, duschade och sedan väckte jag barnen. Riktig vardagslyx!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har också haft lite förskjutna rutiner under sommaren, och det håller i sig litegrann än med en Astrid som gärna sover en stund längre på morgonen efter att vi andra stigit upp :)

   Radera
 2. Anonym19:33

  Utsövda barn som inte vaknar för tidigt och inte bråkar på morgonen är ju toppen!

  mammatea.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju den perfekta starten på dagen :)

   Radera
 3. låter som helt optimala morgonrutiner :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den bästa starten man kan få :)

   Radera