tisdag, augusti 12, 2014

Inskolning på Golfkullen

Vi är nu mitt uppe i bytet av förskola för Elsa. Nu har hon intagit sin plats på Astrids gamla avdelning Klubban, och Astrid har flyttat upp till Svingen på "storsidan". Så det är förändringar för båda barnen,   med nya pedagoger och kompisar (även om de båda träffat de flesta tidigare). 

Astrid har ingen särskild inskolning, utan har under våren varit och hälsat på under eftermiddagarna och hunnit vänja sig vid det nya. Idag var hennes första dag på nya avdelningen, det hade pysslats en hel del, lekts ute och lekts inne. Och hon hade ätit TRE PORTIONER GRÖT till frukost. Hemma rynkas det på näsan åt det mesta nya som introduceras, men på föris gick det visst bra. När Elsa somnat så smet jag dit och hälsade på, det var skönt att se henne sitta och dega med de andra barnen i gruppen, som om hon alltid gått där.

Elsas inskolningschema lyder 9:30-10:30 måndag (bara hälsa på) och 7:45-14:30 tisdag-fredag (vara med på alla rutiner). Mot slutet av veckan är tanken att man ska gå iväg en stund, och på fredag lämna som om det vore en vanlig dag, men hålla sig nära tillgänglig om det inte skulle gå bra under dagen. Det gick bra idag, hon somnade snabbt vid vilan och jag fick väcka henne efter 1 timme och 40 minuter för att hon skulle hinna vakna till innan mellanmålet. Hon åt bra alla måltider, men hade väldigt svårt att sitta still efter att hon ätit färdigt, en liten turboätare är vad hon är och direkt efter vill hon springa iväg och leka. Något att jobba med även på hemmaplan tror jag, vi är nog lite slappa där och låter oftast barnen gå och leka när de är färdiga.

Måndag och tisdag har varit mina dagar, och på torsdag får jag den äran igen. Onsdag och fredag skolar Crille in, det blev lite upphackat men jobbscheman som ska passas ihop ställer ju till det lite ibland. Det blir nog bra!

 

Bilder från igår, idag hällregnade det i stort sett hela utevistelsen. 
Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!

2 kommentarer:

  1. Anonym19:56

    Skönt att inskolningen verkar gå bra

    mammatea.se

    SvaraRadera