lördag, augusti 16, 2014

Köket i vårt Tyr

Jag fick ett mail från Ulrika som tillsammans med sin man är påväg att beställa ett Tyr. Hon hade några funderingar över köket och vardagsrummet, så jag lägger upp några bilder på köket här, och så kommer vardagsrummet i ett eget inlägg. 

Vi är väldigt nöjda över storleken på kök/matplats, och har utan att det blivit trångt suttit 10 personer och ätit middag (tummen upp för Ikea's köksbord Bjursta!). Bänkytorna och skåpen känns alldeles tillräckliga, och det är väldigt trevligt med ett fönster vid bänken på långsidan av huset. Hade vi inte haft ett vidbyggt garage så hade vi även valt till ett fönster över bänken på kortsidan av huset (alltså strax till höger om diskbänken).

När det gäller vitvarorna så är vi överlag nöjda, men tycker att det är skrymmande med plastbackar i frysen och att diskmaskinen känns lite "epig".

Vi valde bort stänkskyddet som ingår ovanför diskbänk/köksbänk, och så kom en kompis och hjälpte oss att kakla redan innan vi flyttade in. Tack igen Grönlund!

De tillval vi gjort;
Spotlights i taket
Rullbackar (istället för skåp)
Vitvarupaket med induktionshäll, vit inbyggd ugn och micro
Uttag i tak för fönsterlampor
Vridning av kyl/frys
Vita tillvalsluckor


8 kommentarer:

 1. Hej Hanna! Superbra blogg för oss framtida Tyr-ägare. Jag undrar, vart har du hittat kökskaklet och har du nåt kvm-pris på det? Tack på förhand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Joakim! Tack så snällt skrivet, och lycka till med bygget :)

   Vårt kakel kommer från Colorama, och var på kampanj 199kr per kvm (ord pris tror jag var 349kr). Har sett liknande på flera andra ställen, verkar vara ett av standardmåtten :)

   Radera
 2. Ingen orsak! :-) Glömde fråga, vad menar du med att diskmaskinen känns "epig"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi jämför den, lite orättvist kanske, med diskmaskinen från vår bostadsrätt, vilken var en Miele. Och den här diskmaskinen har fler plastdetaljer, fronten går att trycka in, alltså plasten är inte tillräckligt hård (vilket gjort att vår vilda lilla tvååring redan hunnit buckla den..) och den ger alltså inte ett så värst "stabilt" intryck. Åk och kolla på något elvaruhus om ni vill se vitvarorna irl innan ni bestämmer er :)

   Radera
 3. Ja, jämfört med Miele inser jag att det är klasskillnad. Tack för svaren! Det kanske kommer fler frågor då vi alldeles snart ska beställa huset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var så lite så! :)

   Radera
 4. Så himla fint ni har det, tycker inte det ser ut som ett typiskt älvsbyhus :) Vad har ni hittat erat köksbord, det var superfint :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Köksbordet är ett Bjursta från Ikea! Går att lägga i två utdragsskivor, vi har suttit 10 personer på långsidorna och det var inte ens trångt :)

   Radera