torsdag, augusti 28, 2014

En mindre harmonisk dag

Jag skulle kunna ljuga och säga att vi haft en så otroligt harmonisk dag, barnen har bara fnittrat ikapp och jag har läst en halv roman. Men, det är ju inte riktigt sant.

Snarare har det sett ut såhär:

Vid frukosten bestämde sig Elsa för att hälla ut sitt mjölkglas på golvet. Nej, det var inte en olycka utan en väldigt medveten handling. Ja ja, ingen har väl dött av att skura golv?

Astrid hoppade i soffan och klappade till mig över munnen med en leksak, så att min överläpp såg botoxad ut och blodvite uppstod. Trots mina pedagogiska "-Hoppa inte i soffan. Hoppa inte i soffan! HOPPA INTE i soffan! MEN HOPPA INTE I SOFFAN DÅ!!!!!!"

Jag och Elsa busade på golvet, ett riktigt Kodak-moment. Fram tills att hon bestämde sig för att bita mig i pannan. Aj. Ett hånflin till svar när jag ifrågasatte hennes smarta idé att äta min panna till mellanmål.

Mutade barnen med Råttatouille så att jag skulle få duscha i fred, efter en stund hör jag högljudda skrik. Tänker att nu är det fullskaligt krig i vardagsrummet. Stänger av duschen och lyssnar till "-..i sitt lugna bo, han är inte faaaaaarlig". Bara björnen sover alltså, duschade en stund till.

Efter den där duschen så känner jag att nu ska vi vara sams och ha roligt resten av dagen. Om en liten stund ska vi åka till Alex och Hardy, och direkt därifrån åker vi till Bredsel för att hälsa på. Någon var väldigt "farmor-sugen", och det dröjer ett tag tills vi annars kan komma iväg. Ett snabbt besök är bättre är ingen besök, som jag brukar säga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar