fredag, december 30, 2011

En dag med fart

Igår hade vi en riktig heldag med familjen Isaksson/Selström, först Leos, sen middag på Kina och till sist filmtittande. Eller tittande och tittande, jag sov, men trevligt var det ändå! Vi klev in genom ytterdörren tio över tolv, då hade Massen sovit gott i vagnen några timmar redan. Skönt nog tog hon sovmorgon imorse, jag var först i familjen att slå upp mina vackra ögon, och det gjorde jag 08:10.

Här har det putsats och fejats idag, vad skönt det ska bli att ha det rent och fint på början av det nya året. När vi gjorde det som en gemensam insats på förmiddagen så gick det rätt fort och var kul. Inte trodde jag för fem år sedan att jag skulle få upprepa samma tjatiga fras om och om igen vid städningen, "-NEJ ASTRID! Det spelar ingen roll hur arg du blir, du får ändå INTE ÄTA TVÅL!"

Efter mysfrukost och städning gick vi ut på promenad, den lilla var alldeles utmattad efter barnarbetet och slocknade i vagnen. Sen drog vi iväg på shoppingtripp till Luleå tillsammans med svågern, aka farbror Kocko. Jag lämnade igen underkläder som inte passade, och så bytte vi ut de små keramikgrytorna från Le Creuset som vi fick av syster Barba och John till två formar av annan modell. Här ska det nu ätas gratänger så det kommer ur öronen på oss!

Vi hade även en spännande stund på H&M med Sveriges mest rymningsbenägna och busiga barn, hon gömde sig bakom skjortor och lekte tittut, sprang iväg så fort man inte höll henne i famnen och tjuvkikade in i provhyttar. Jag var tamejtusan svettig när vi till sist kom ut därifrån. Men jag var två baslinnen och tre par trosor rikare! Och herrarna i sällskapet köpte likadana byxor. Som Helan och Halvan alltså.

Efter kockduell här hemma i köket där det lagades gravlaxpaj till morgondagens nyårsmiddag, köttfärssåsburkar till barnet och rostade rotsaker med köttfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater till middag så spelar vi lite spel med Jocke. Efter två avslutade Sequence-matcher har jag inte vunnit en enda..Nu är det min tur!

1 kommentar:

  1. Det tycker jag låter som ett riktigt bra nyårslöfte!
    Vi borde försöka få till en dejt på Leos också, våra barn hade nog haft det riktigt roligt där :-)

    Det verkar som de flesta barnfamiljerna väljer att ha lugna nyårsfiranden, undra varför?!

    Önskar er ett riktigt gott slut och ett gott nytt år!

    Kram

    SvaraRadera