onsdag, juni 20, 2012

Tre packningstips från ett proffs

Jag är ett självutnämnt packningsproffs, iallafall när jag anstränger mig. Inte på så vis att jag gör noggranna Excel-ark som Jenny, men när det gäller att få med sig mycket saker med liten packning så har jag mina knep.

Res i dina klumpigaste skor, alltså de som annars skulle ta mest plats i resväskan. Ofta är det dem som är bekvämast också, i mitt fall joggingskor.

Ta med reseförpackningar av shampoo, balsam, duschcreme osv. Gör stor skillnad i necessären! Och ska man resa med endast handbagage så har man ju inte så mycket till val, förpackningarna får då rymma max 100ml.



Rulla ihop kläderna, och använd utrymmen som annars skulle vara onödigt tomma. Astrid har strumpor nedtryckta i sina skor.



På så vis rymmer mor och dotter utan problem fem dagars packning i en kabinväska. Halva väskan är kläder och andra halvan rymmer ett par sandaler, en pocketbok och familjens gemensamma necessär. Fadern i familjen rullar egen väska, som endast är fylld till hälften, mycket bra gjort för att vara honom. Annars brukar han ta i ordentligt med packningen, första gången vi var till Turkiet under varmaste tiden på året hade han med sig tre par jeans..


2 kommentarer:

  1. Det gäller att packa smart.

    SvaraRadera
  2. Bra packat!

    Hann inte läsa detta innan vi åkte, men dina tips är sådana jag försöker att tillämpa själv. Nu hade vi inte reseförpackningar hemma så det blev fullstora schampon, duschcreme mm men det var enda missen. Annars fick vi ner hela familjens packning i en kabinväska och en ryggsäck som maken hade som handbagage. :-)

    SvaraRadera