torsdag, juni 27, 2013

Förskolestart för Elsa

Vi har velat och funderat, räknat och klurat. Allra helst skulle vi vilja skola in henne vid höstterminens start 2014, men så länge räcker inte våra föräldradagar. Om vi har henne hemma lika länge som Astrid så skulle det bli inskolning i juni, vilket känns rätt dumt då det är sammanslagning mellan de tre förskolorna i Sävast under hela juli, och vi har semester därikring. Så det fick bli 18 mars 2014!

Då tänker vi att hon borde ha hunnit komma in i rutinerna innan sommarlovet, och därför inte behöva "börja om" vid höstterminens start. Dessutom har vi då några föräldradagar kvar, som kan komma väl till pass under sommaren, vid planeringsdagar och dylikt.

Hon hinner alltså bli ungefär 1 år och 6 månader, lite yngre än vad Astrid var, men det finns ju inget som säger att det behöver göra någon skillnad. Det kändes ändå konstigt och vemodigt att söka plats, i våra ögon är hon ju så liten. Ett småsyskons lott i livet kanske, att aldrig bli stor i sina föräldrars ögon.


Förskola? Va? Ska ni ÖVERGE mig?!

2 kommentarer:

  1. Mina ska börja 20 januari, då är dom 1 år och 8 månader. Bra ålder tror jag, men sjuuukt jobbigt tycker jag det är. Vill INTE börja jobba och avsluta föräldraledigheten, som kanske blir den sista...

    Fast för twinsen, och Elsas del tror jag det kommer bli prima :)

    Trevlig helg!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vi har resonerat likadant, bättre med inskolning innan sommaren! Har sökt till mitten av februari, då är Lilly ett år och tre månader. Levi var tre månader äldre. Jag förstår som inte, vad hände? Nyss ett knyte i min famn och nu sju månader med vilja, personlighet och flinka fingrar (försöker gnaga på IKEA-katalogen så det framtida intresset bådar ju gott). Hehe.

    SvaraRadera