måndag, augusti 12, 2013

Första besöket på Älvsbyhus

Idag träffade vi Leif, som är säljare för Boden, på Älvsbyhus kontor för första gången. Vi (eller snarare han och Crille) har haft kontakt över telefon sedan tidigare och vi har fått en ungefärlig kalkyl för vad vårat husbygge kommer kosta, men nu skulle vi gå igenom allt grundligare. Han förklarade varje post på kalkylen, det allra mesta hade vi redan koll på, men nu fick vi närmare förklarat hur bland annat grunden kommer grävas då det är lite svår mark på vår tilltänkta tomt. En grundligare genomgång helt enkelt, och vi fick ställa de frågor vi hade (en lång lista) och få priser på de tillval vi tänkt göra.

Sist, men absolut inte minst, fick vi en rundtur i fabriken och se exakt hur det går till när husen byggs i moduler på fabrik. Från första spiken till färdiga moduler redo att skickas iväg! Det var riktigt intressant att se, och visst känns det riktigt bra att veta att vårt blivande hus till största del byggs inomhus där det inte är någon risk för fukt och annat som kan komma till då man bygger utomhus.

När vi klev runt i modulerna och fick se färdiga kök sittandes på plats, badrum med porslin samt våtrumsskivor och tvättstugor med nästan allt på plats så blev jag alldeles pirrig. Att få se vitvaror, innerdörrar, våtrumsskivor, köksluckor osv på plats gjorde det också betydligt lättare för oss att göra våra val. Ett av husen som var så gott som färdigt var samma som vi tänkt bygga, och det var riktigt kul att kliva in och kunna föreställa sig planlösningen. Jag blev rent utav tårögd, hur fånigt det än låter, då jag föreställde mig den dagen vi kommer få kliva in i vårt alldeles egna, nybyggda hus. Vilket äventyr vi har framför oss!

Innan dagens besök så hade vi faktiskt funderingar på andra hustillverkare också, även om Älvsbyhus var nummer ett, men nu har vi bestämt oss. Vi kommer bygga ett Tyr (kommer visa planlösning osv så fort jag får tid!) och nästa höst är det tänkt att vi ska flytta in. Vårt intryck av Älvsbyhus var positivt sedan tidigare, men efter vårat besök är vi än mer positiva, och känner oss helt säkra på vårat val.

Nästa onsdag är det besök på banken, tanken är att vi då ska ta ett första lån för att köpa tomt, och få ett lånelöfte så att vi kan beställa vårat hus så snart som möjligt.

Pirr, pirr, pirr i magen!

Ytterväggar som väntar på panel 
Golv till tvättstuga och kök

Moduler som är färdiga på utsidan

Toaletten - Extra låga fönster i vardagsrum

Ungefär såhär kommer vårt kök se ut!

Vita våtrumsskivor med stora "plattor"
Svarta våtrumsskivor i badrummet

4 kommentarer:

  1. Vad fint det ser ut!

    Får jag fråga vad som fick er att välja just Älvsbyhus? Tycker att det där är en himla djungel. Vi behöver dessutom någon som gör hela jobbet, från grund och allt, men det uppfattar jag som att de gör?

    SvaraRadera
  2. pS. Kunde inte låta bli att gå in på deras hemsida, och vad fanns där, om inte just ett sånt hus som jag vill ha. Det är bara en vägg som är fel, men det kanske är justerbart.

    SvaraRadera
  3. Anonym07:21

    I ett 1-plans hus från Älvsbyhus(ex. Tyr) så är ingen innervägg direkt bärande dvs man kan plocka bort eller justeras en vägg om så önskas.

    SvaraRadera
  4. Anonym: Bra att vi har en Älvsbyhusexpert som kan svara på frågor! :)

    SvaraRadera