måndag, augusti 05, 2013

Hönsiga föräldrar? Hoppas!

Sedan i våras har vi tyckt att Elsa druckit väldigt mycket, ger vi henne en full flaska med vatten så slurpar hon i sig den, och fortsätter med nästa om vi fyller på. Hon pinkar därefter, så det verkar som att det mest rinner igenom henne. Jag tog upp saken med en dietist (inte hennes ordinarie), och hon sa att det kan ha att göra med hennes allergier, men att vi skulle vara uppmärksamma.

Nu när hon dalat i vikt (tappat en hel kurva på en månad) så letade jag på 1177.se för att hitta några tips på hur vi skulle maxa hennes mat med näringsrika livsmedel och fett. Vad snubblade jag över?

Tecken på diabetes typ 1

Behöver kissa ofta och mycket
Blir väldigt törstig
Går snabbt och ofrivilligt ner i vikt.


Till råga på det så fick vi i helgen veta att Crilles biologiska morfar hade diabetes typ 1, och det fick oss att bestämma att vi skulle kontakta BVC. Efter ett samtal dit så ringde BVC-sköterskan som har hand om Elsa i sommar upp och berättade att hon pratat med vår läkare och ville att vi i morgon 09:00 ska komma in och lämna urin- samt blodprov.

Håll nu tummarna för att vi är hönsiga föräldrar och att vår lilla tjej inte ska vara sjuk. Det ska iallafall bli skönt att kolla upp det och slippa vara oroliga!

7 kommentarer:

  1. Anonym07:21

    Jag hoppas verkligen att ni bara är hönsiga och att det inte är nåt fel med Elsa.
    Så skönt att bm och läkaren tar eran oro på allvar och kollar upp det här ordentligt.
    Vi håller självklart tummarna fö er!

    Många kramar Sara lillaunderbarn.blogg.se

    SvaraRadera
  2. Åh, jobbigt! Hoppas att det inte är diabetes. Om det är det så finns det bra hjälpmedel och stöd idag. Svärmor är diabetessjuksköterska och jobbar med typ 1:or och har berättat en del. Kram och lycka till!!!

    SvaraRadera
  3. Men alltså! Jag håller tummar och tår för att lillan inte behöver tampas med diabetes! *håller hårt*

    SvaraRadera
  4. Anonym17:29

    Hej.. Vår dotter fick diabetes typ 1 när hon precis hade fyllt 1( nu fyller hon snart4) det jag ville säga är att man kan leva ett normalt bra liv med diabetes.. Men jag hoppas ju såklart att er dotter är frisk!
    Med vänlig hälsning, emma

    SvaraRadera
  5. Anonym19:33

    Hoppas att det inte är någonting!

    Sv
    Förskolan är inte jätte stor. De kommer gå i olika grupper men hela förskolan gör mycket tillsammans. Exempelvis kommer de sitta tillsammans när de äter. Känns bra att de har varandra nära.

    www.mammatea.se

    SvaraRadera
  6. Emma: Tack för din kommentar! Nu visade sig vår oro vara obefogad, och det var en lättnad :) Hoppas att din tjej mår bra i sin diabetes och får fortsätta göra det :)

    SvaraRadera
  7. söta, söta elsa!
    skönt att det inte var som ni befarade.

    SvaraRadera