tisdag, juni 10, 2014

Devolo dLan 500 AV Wireless+

Jag fick för två månader sedan hem dLan 500 AV Wireless+ från Devolo att testa och recensera. Passande nog hade vår gamla router precis gett upp, och vi fick tjorva med den dagligen för att kunna använda dator, Apple TV och iPaden. Med den så hade vi dessutom problem att koppla upp oss i vissa delar av lägenheten (tjocka väggar i gammalt hus), bland annat så var det alldeles dött i den delen av sovrummet vart sängen står . Lagom kul när man vill kolla serier på iPaden innan det är dags att sova!

Men efter att snabbt och enkelt ha kopplat in vårt modem i en av de två enheterna samt kopplat in den i ett eluttag, och kopplat in den andra enheten i ett eluttag i vardagsrummet gick det enkelt att bara starta upp och ansluta till vårt nya nätverk. Jag kan, utan att ljuga eller överdriva, säga att vi inte haft ett enda problem med nätverket sedan vi startade upp det, och det finns inte längre några döda utrymmen i lägenheten.

Tack vare att det finns ett integrerat uttag på framsidan av själva enheterna så är det inga eluttag som "blockeras", utan man kopplar helt enkelt in den där lampsladden (eller vad det nu kan vara) på framsidan av enheten istället för direkt i väggen.

Vi är riktigt nöjda, och kan absolut rekommendera er som vill ha bra trådlös uppkoppling i hela ert hem att prova den här lösningen. Hoppas att det kommer fungera lika bra i huset! Den enda nackdelen vi kommer på skulle väl kunna vara den lättillgängliga on/off-knappen som är väldigt begärlig för 1,5-åriga fingrar..
Såhär enkelt fungerar det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar