söndag, juni 15, 2014

Vad jag vill

Min insomningsförmåga tycks ha sagt tack och hej, men istället för att sova kan det ju vara en bra idé att ligga här mitt i natten och klura på vad en vill med livet och sedan skriva ner det i sin blogg. Ett sätt för mig själv att hitta fokus när jag tappat det, och kanske inspirera någon annan till att ta tag i det där som en egentligen vill ta tag i men inte "ids".

Jag vill träna för att: orka hänga med i barnens tempo och vardagen, stärka kroppen och inte dra på mig onödiga förslitningsskador i jobbet, det ger mig energi, jag tycker det är kul och inte att sticka under stol med-det är kul att känna sig nöjd när en passerar en spegel naken.

Jag vill blogga för att: jag älskar att läsa tillbaka i mitt eget arkiv och se vad vi gjort de senaste åren, hålla familj och vänner uppdaterade på hur vi har det (vi är rätt bra utspridda),  dela med mig av tips och råd som jag själv gärna skulle ha hittat i någon annans blogg (där kommer bl.a produktrecensionerna för ekoprodukter in) och för att jag gillar feedbacken som en får genom kommentarer och mail.

Jag vill leva mer hållbart därför att: det rent utav äcklar mig vilket samhälle av slit och släng vi lever i. Saker har inget värde längre, prylar konsumeras och kastas utan vidare eftertanke. Jag försöker tänka färre men rejäla saker, behöver jag en ny väska så får det bli en dyrare i material som håller bättre istället för 10 stycken från H&M som knappt håller en säsong. Samma sak med leksaker och prylar till barnen, vi försöker att inte köpa saker på impuls utan istället tänka efter om det verkligen finns ett behov.

Jag vill leva med ett större ekotänk: går ju egentligen in en hel del i det ovanstående om att leva mer hållbart, men även med fokus på ekologisk mat och hudvård. Vi har kommit så långt att vi utesluter råvaror om vi inte hittar ett ekologiskt alternativ (t.ex. vindruvor, bananer osv). Det som är svårast är de laktosfria och glutenfria produkterna vi använder mycket av här hemma, men laktosfri ekomjölk blir allt enklare att hitta och jag försöker gå över till naturligt glutenfria produkter som oftast är enklare att hitta som eko.

Vad vill du fokusera på? Skriv en egen lista i ett snyggt block, på din egen blogg eller i en kommentar. Gå tillbaka och läs när du känner att livet bara är en smörja, hitta tillbaka till dina mål och fokusera. Jag lovar att det inte kommer att göra skada, snarare tvärtom.


Vinterns fokus! Det gick!

8 kommentarer:

 1. Anonym06:59

  Inte kul att inte kunna sova!

  sv:
  Vagnen är verkligen inte optimal med ståbräda men det funkar

  mammatea.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi känner likadant!

   Radera
 2. Anonym07:08

  Sv:
  Där vi bor nu är trädgårdarna så små att det inte är så många som har studsmatta. Blir nog annorlunda när vi flyttar.

  Vi var väldigt inne på en studsmatta att gräva ner. Tyvärr är de väldigt dyra! Vi kände att vi börjar med en billigare variant kör på den så länge den håller och ser hur mycket barnen använder den. Fördelen men en man gräver ner är ju att det är lättare för barnen att komma upp på studsmattan, ingen kan gå under studsmattan och skadas och det är snyggare ;)

  mammatea.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag såg att det skiljer mycket i pris! Jag tänker att klättrandet upp/ner skulle vara skönt att slippa (för en orolig morsa på sidan av). Men det blir ju ganska gropen i gräsmattan :D

   Radera
 3. Åh, vilket underbart inspirerande blogginlägg! :D Love it! Nu blir det till att se över livet och hur vi prioriterar i alla avseenden! TACK fina Hanna!
  <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod och tack själv :) Lägg upp ett fokusinlägg i din egen blogg! :) kram

   Radera
 4. Vad kul att läsa om dina fokuspunkter. Jag är just nu inne i en riktig funderarperiod (blir nog så när en måste söka nytt jobb) och jag funderar mycket på vad jag vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir nog lätt så. En bra tid för en nystart, eller lite omprioriteringar om man känner att det behövs :)

   Radera