fredag, augusti 29, 2014

Tacokrydda

Känner du att du kan klara dig utan tillsatt socker, smakförhöjare, e-ämnen och extrakt av olika slag till fredagsmyset? Eller har du helt enkelt bommat att köpa hem tacokrydda men har kryddskåpet fullt? Testa då att göra din egen tacokrydda, minst lika gott som "köpes", och lätt att justera om man vill ha kryddan starkare/svagare.

1,5 tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar

Till 600 gram köttfärs tycker vi att det är lagom med ungefär 2 msk krydda, men det är ju bara att testa sig fram och se vad man själv tycker smakar bra!


2 kommentarer:

  1. Vi gör alltid vår själv. Så mycket godare plus att vi vet exakt vad som är i! Trevlig helg till er! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi testade ett annat recept för ganska länge sedan, som smakade URK, men det här ger ju bättre och godare smak är krydda "på påse" :) Tack detsamma, i efterskott ;) kram

      Radera