fredag, augusti 19, 2016

Att återerövra fredagskvällarna

Vi har i fler år, från och till, haft fredagar som "vår" kväll, då jag och och Crille äter middag efter att barnen somnat. Jag minns särskilt när vi bodde på Åbergsleden (lägenheten i bodde i under tiden vi väntade på huset), och jag cyklade hem med diverse godsaker i cykelkorgen på fredagskvällarna, som t.ex en röding som jag plockat upp i fiskbutiken på vägen hem.

Nu efter sommaren (med andra rutiner än vanligt på de flesta områden) så har vi återupptagit traditionen. Crille var först ut med plockmat framför en film för några veckor sedan, idag var det min tur. Jag bjöd på kycklingpaj med timjan, sallad och rödvin vid köksbordet under tiden vi diskuterade världsliga ting. Just kycklingpajen är en gammal goding, som vi åt ofta för några år sedan, men nu inte ätit på väldigt länge. Den var i alla fall lika god som jag mindes, men vinet smakade saft och kommer icke köpas igen.

Det är två fredagar kvar innan jakten drar igång och vi tar ett uppehåll då Crille åker upp till jaktkojan  på fredagskvällar i ungefär en månad, har ni några fantastiska recept att tipsa om så gör gärna det. Är lite sugen på räkfrossa, eller kanske kräftor? Nåja, vi har förhoppningsvis många fredagkvällar kvar att njuta av!

Mise en place

Rumänskt vin som smakade saft. Men hade fin etikett!

Kycklingpaj med timjan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar