lördag, augusti 13, 2016

Till skogs

Idag drog jag och familjen ut till skogs i några timmar. Det har verkligen blivit ett uppsving på den fronten, så mycket som vi varit ute planlöst i skogen de senaste veckorna tror jag inte vi varit ute totalt under det senaste året. 

Det är så uppskattat av alla fyra när vi väl tar oss ut, Astrid är fortsatt skeptisk innan vi väl är där och hon tillsammans med lillasyster kan upptäcka omgivningarna och leka. Men då är det hur kul som helst, de skapar egna lekar, utforskar och är nyfikna på växter, bär och svampar. Och det är ju så gott att grilla en korv eller dricka en kaffekopp med dopp ute i det fria. 

Idag vistades vi på jaktmarkerna, hade en första plan på utflyktsmål som fick ändras då det var svårt att ta sig fram. Istället åkte vi ner mot älven, det är ju så rofyllt vid vattnet och roligt att kasta lite sten och plaska. Dock fick vi inte se en enda älg på vår tur! Några renar dök upp på bilfärden dit, barnen blev särskilt förtjusta i en kalv som dock inte fastnade fint på bild.

Och några vildhallon stötte vi på, det måste vara ett riktigt gynnsamt år?! Jag plockade lite som fick följa med hem och hamna i frysen, undrar om vi kommer lyckas plocka en årsförbrukning innan säsongen är över? Har dock svårt att tro det då familjens yngsta medlem äter dem naturella (antingen tinade eller direkt från frysen), som sylt eller i havregrynsgröt i princip dagligen. Vet ingen som älskar bär lika mycket som henne, men det är jag glad över och plockar gärna egna istället för att köpa.

Vägen var..blöt

Hej renen!

Vägtistel

Tickor på en fallen stam

Vildhallon-bästhallon

Barnen gjorde ett konstverk!

Grillad korv till lunch

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar