torsdag, augusti 11, 2016

Det där med sommarens matvanor

Jag gissar att det är rätt vanligt, det där med mindre uppstyrda matvanor under sommaren. Sommarlov, glass på stranden, semester, grillkvällar mitt i veckan och så vidare. För barnens del brukar det söta höra till helgen, fredagkväll/lördag, och jag försöker även själv hålla mig till det. Lördagsgodis både för stora och små!

Men sommaren har ju onekligen avvikit från den mallen, med ett tillägg på alkoholfronten för egen del. I november brukar jag vanligen inte dricka ett glas rosé till tisdagsmiddagen om vi säger så, men nu när vi suttit ute i solen har det ju känts hur rätt som helst.

Den här veckan ut har vi semester, sedan ska det bli skärpning! Började så smått idag med att äta grönsaker i stavar, fruktsallad, nötbollar, och riskakor/osötade kex till mellis/fika när vi hade vänner på besök istället för det under sommaren traditionsenliga fikabordet. Ett steg i rätt riktning, barnen protesterade inte ett dugg utan tyckte snarare att det var festligt med något annat. Men nog märks det att det där tjatet efter vad som helst som innehåller 50% socker ökar ju mer socker de äter. 

Godisälskare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar