söndag, april 27, 2014

Inte bra alltså

Stora barnet har hosta om nätterna/på morgonen, sån där som gör att både hon och personen som sover bredvid vaknar varje gång en attack sätter igång. Hostmedicin hjälper föga, ty den serverade jag för 1 timme och 2 minuter sedan, och fortfarande märks ingen vidare skillnad.

Så nu är jag klarvaken och mitt sällskap slumrar och sover till och från. Huskurer mot hosta mottages tacksamt. Samt tips på nagellacksbloggar, har nog läst tusen stycken inatt och kört fast.

MVH/Hon som kommer likna en levande död på jobbet och efterföljande 19-årskalas.

PS. Var vaken när portgrannar kom hem från krogen. Just sayin, livet har en annan vinkel nu. DS.

10 kommentarer:

 1. usch krya på er tyvärr inga huskurer, här funkar bricanyl ibland och lepheton ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi skickar hostan laget runt här hemma och hoppas att den är borta till midsommar ;)

   Radera
 2. nagellacksbloggar kan jag INGET om!

  SvaraRadera
 3. Vår bästa huskur är honung på en sked. Det brukar hjälpa bättre än någon hostmedicin i världen. Himla lämpligt att pappan i huset är biodlare :) Vi har alltid fått höra av läkarna att hostmedicin inte hjälper utan man kan lika gärna dricka vatten men jag vet inte. Testa honung!

  Jag fick OK på efterkontrollen så nu kan jag trappa upp träningen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också fått höra att hostmedicin inte gör någon skillnad, och har aldrig gett till något av barnen tidigare (eller använt själv på flera år), men nu var jag tvungen att prova något när hon hostade så att hon kräktes..Fick inte i henne honung (konstiga unge ;)) ens en gång..Provade dock honungsknepet igår, tyckte inte att det gjorde någon skillnad när jag var vaken, men hostade inte alls när jag sov. Tummen upp för ditt tips! :)

   Härligt, förstår att du längtat ut och löpa i det vackra vädret :)

   Radera
 4. Krya på er! Har ingen kur direkt, men yoghurt som har stått ute en liten stund (alltså som inte är helt kylskåpskall) brukar jag uppleva som lindrande (obs då att jag inte längre klassifieras som "stort barn" oavsett hur mycket jag önskar att jag vore ett ibland, så jag vet inte om känsligheter osv.) Annars någon blandning av varmt vatten/citron/honung/ingefära?

  Ang. nagellackande: Jag antar att du har läst killer colours (på rodeo.net)? Cutepolish-kanalen på youtube är bra också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska testa yoghurt! Tack för tipset :) Nu är det mest jag som hostar, så på mig borde det ju få samma effekt (önskar också att jag klassades som stort barn ibland ;))

   Har missat killer colours, ska kolla in! :)

   Radera
 5. Hittar du nån kur för hosta så hojta till. Får alltid o har även tur världens torrhosta så jag väcker säkert grannhuset också. Jag har ju även astmamedicin men den får jag inte ta nu under graviditeten så för mig hjälper bara duscha varmt som satan o lägga sig snabbt o hoppas man somnar. Eller om jag sitter upp o hostar o Mats stryker på ryggen när jag hostar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hugaligen, hoppas att du slipper hostan så långt det går! Nog illa att ha hosta i vanliga fall, men med en hyresgäst i magen är det ju ännu värre!

   Har provat honung på sked, tyckte inte att det gjorde skillnad när jag var vaken, men sov gott på natten iallafall :) Värt att testa!

   Radera
 6. Så snällt 😊 Ser också att vi har barn födda samma år 😊

  SvaraRadera