tisdag, april 01, 2014

Sova? Varför då?

Elsa den lilla nattugglan har nu kommit på att det är SÅ KUL att vara vaken några timmar per natt. Det tycker inte hennes mor och far som blir allt mer hålögda. Igår vaknade hon vid 21:30 och somnade inte om förrän vid 01, utan spenderade istället sin vakna tid med att skratta, kittlas, vara arg för att vi inte vill leka med henne, sparkas och så vidare. Helt plötsligt så la hon sig ner och myste i en minut, då trodde vi att hon hade somnat, men så studsade hon upp som en gummiboll och började jaga lampknappar igen.

Jag kliver icke upp och leker mitt i natten, vägrar att tända sänglampan men bjuder på ny blöja om det behövs och vatten om det efterfrågas. Vet inte riktigt hur jag tydligare ska kunna kommunicera budskapet "natt". GALNING! Hur kan man inte förstå hur skönt det egentligen är att sova? Va? VA?

Nåja, vi kör på det gamla mantrat "härda ut, det går över" och hoppas på en bättre natt..och DÄR vaknade hon till. Visste väl att jag skulle jinxa det genom att skriva om saken, bäst att borsta gaddarna och göra sig redo för natten.


En gammal bild på två sovande barn får visualisera mitt önsketänkande10 kommentarer:

 1. Hehe känner igen det där. Jag törs inte ens svara när folk frågar om vi fått vara friska i vinter, nickar bara och hoppas att man i te jinxar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, samma här! Börjar undra om det är så otroligt att vi ska ha klarat oss igenom hela vintern med endast feber?!

   Radera
 2. Anonym14:22

  Fy för att ni få sova. Har varit lite si och så med det hos oss de senaste veckorna med vattkoppor. Hoppas det vänder både för er och oss!

  www.mammatea.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med risk för att jinxa: ELSA SOV HELA NATTEN I SIN EGEN SÄNG! Trodde inte mina ögon när jag vaknade imorse. Hoppas på repris ;)

   Radera
 3. :-D Ja fy för jinxen...
  Vi har samma sömnrutiner här, det verkar mycket roligare att sjunga och leka än att sova när man lägger sig i det mörka tysta sköna sovrummet för att vila...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, vad är det med barn och deras oförstånd inför hur härligt det är att sova? GAH!

   Radera
 4. vi konstaterade att vi inte sovit en hel natt på 6,5 år ( bortsett från en bröllopsnatt och nån hotellnatt..) man kan ju bli galen för mindre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men fy bövelen! Tänk att om 10 år så kommer vi tjata på att de sover för mycket istället :D

   Radera
 5. Hoppas att det är en kort period som går över snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas (och tror) jag med :) Kanske var omställningen till sommartid som ställde till det, för i natt har hon sovit i sin säng utan ett pip. Var rätt chockad när jag vaknade imorse!

   Radera