fredag, augusti 01, 2014

Redogörelse för den senaste tiden (varning för bildbomb)

Det känns som att jag sakta men säkert börjar krypa ut ur semesterbubblan. Har dock fortfarande inte den blekaste aning om vart mitt armbandsur befinner sig, och kan inte påstå att jag saknar det. Så himla skönt att inte behöva bry sig nämnvärt om tider eller viktiga åtaganden!

Sedan vi sist hördes så har vi varit iväg på ytterligare en liten semestertripp, vi var hem och vände skulle man kunna säga. Packade om väskorna och åkte till Lycksele där vi bodde två nätter på camping tillsammans med Crille-familjen i en lånad "koj-vagn" (modell jättestor med separat sovrum, altan osv), umgicks och besökte djurparken. Ett dopp i älven hanns med, ponnyridning likaså och ett middagsbesök på Skogskåtan.




Vintips! Perfect Day, ett gott rosé.



Syskonkärlek, hehe


Vig som en ren?


Karusellälskare Elsa Stråmo


"Någon" ville smuggla med en killing hem




Mycket nöjda hästtjejer


När det var dags att åka vidare så kände vi oss ändå inte riktigt redo att återvända hem, och spenderade ett dygn i Umeå. Hängde vid Nydalasjön, shoppade lite och åt en fantastiskt god middag på Tapas. Sedan sprang vi hem till hotell Aveny genom stan i ösregn och dånande åska med en sovande Elsa i vagnen och Astrid på Crilles axlar, jag och Astrid tog oss ett sent bad i badkaret innan vi somnade gott i den sköna hotellsängen. Frukosten som följde därpå får två tummar upp, vi gick en sväng till på stan (och träffade en gammal efterlängtad vän) och styrde sedan kosan hemåt vid lunch. Båda barnen sov gott i bilen (Astrid till Skellefteå och Elsa lite längre än så), väldigt tacksamt då det annars ibland kan bli riktigt kaos från den lilla damens sida.




Glass och bad vid Kyrkstugan



Syskonvagn?



Favoritrestaurang utan tvekan!


Nattbad i kar


Morgonmys

Nu har vi landat hemma, fyllt på kylskåpet och packat upp väskor. Fixat med småsaker här hemma (det finns en lååång att göra-lista att beta av), så som att hänga upp tavlor, fylla i barnens tider på förskolan och så vidare. Sytt om köksgardinerna har jag också gjort! Igen. Två gånger. Snart ger jag upp och syr om dem till kuddfodral, I tell you. En ny kokbok/receptbok/bakbok har jag köpt under de senaste dagarnas slöseri, Nytt bröd heter den, och jag har precis plockat ut en laddning solrosfrallor ur ugnen. Blir spännande att testa vid frukosten imorgon!


Snart BRÄNNER JAG UPP ER!

6 kommentarer:

  1. Anonym19:45

    Snyggt tyg på gardinerna!

    mammatea.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ellos! Dom överraskar ju titt som tätt :) Men de ursprungliga sömmarna ser ut som en slalombana :(

      Radera
  2. ÄLSKA BILDBOMB!!! fantastiska bilder på ytterligare en underbar semester : ). och vilket bygge, husvagnen alltså!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, ett galet fint bygge! Och jag är ju också ett fan av bildbomber :)

      Radera
  3. Vilka härliga semesterbilder!
    Ni verkar haft en riktigt härliga semester :) hotell avenyn är vårat favorithotell, där jag vi bott många gånger under "tillverkningen" av Cornelia och sen två gånger med henne :)

    Har köpt en flaska perfect day så den ska testas i veckan.

    Behöver du hjälp med gardinerna?

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänkte på er när vi checkade in, vet ju att det är ert favorithotell :) Det är mönstret på tyget som är snett, de ursprungliga sömmarna ser ut som slalombanor osv..Nästa gång ringer jag dig ;)

      Vad tyckte du om Perfect Day?!

      Radera