onsdag, september 23, 2009

Rena rama Kalle Anka-rånet!

Det är alltså i tecknade serier bovar&banditer ska söka inspiration! Nästa spektakulära rån kanske blir i samma anda som Robin Hood? Skicka pengasäckar på ett snöre ut i friheten. Hissa upp pengasäckar till en helikopter genom taket på en värdedepå, snacka kreativt tänk! Läs här.

4 kommentarer:

  1. Vad kul!:)
    Satt precis och läste om rånarna dära och jag håller med, snacka om kreativa! Inge iqfiskmås där inte! haha

    SvaraRadera
  2. Vassego.

    Ingredienser

    Pajdeg med vatten:
    3 dl vetemjöl
    125 g margarin eller smör
    2-3 msk vatten, kallt

    Pajdeg med ägg:
    3 dl vetemjöl
    150 g margarin eller smör
    1 ägg

    Citronkräm:
    3 dl vatten
    1½ dl socker
    4 msk maizena, majsstärkelse
    5 msk pressad citron eller hälften citron och hälften apelsin
    3 äggulor
    2 msk margarin eller smör

    Maräng:
    3 äggvitor
    1½-2 dl socker

    Gör så här.

    Gör pajdeg med vatten eller pajdeg med ägg.

    Pajdeg med vatten: Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i små bitar. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg, i matberedare går det på några sekunder.


    Pajdeg med ägg: För hand: Smula fettet i mjölet i en skål som ovan. Vispa sönder ägget, häll i det och arbeta snabbt ihop till en deg. I matberedare tillsätts ägget från början.

    Tryck eller kavla ut degen till ett pajskal och låt stå kallt ca 15min. Förgrädda det sen i 225°C i ca 10-15 min. Låt det svalna.
    Obs! Om du kavlar ut degen måste den ligga kallt ca 10 min innan (rulla den till en boll och linda in i plastfolie, sen in i kylen)

    Citronkrämen: Blanda vatten, socker, majsstärkelse, pressad citron och ev apelsin i en kastrull. Rör medan det kokar upp. Tag kastrullen från värmen. Skilj på äggens gulor och vitor. Rör ner gulorna i krämen. Låt den sjuda upp under omrörning, men inte koka. Blanda i fettet. Låt krämen svalna. Häll den i pajskalet.

    Marängen: Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt hälften av sockret och vispa smeten ganska styv. Vänd ner resten av sockret. Bred marängen över citronkrämen. Sätt in pajen mitt i ugnen i 175°C och grädda tills marängen fått lite färg.

    O hej förresten! De var inte igår :-)
    Går allt bra för dig?

    SvaraRadera
  3. Jag skrattade gott när jag tittade på nyheterna i morse, alltså, jag vet att rån är fel, men jag måste ge dem cred för underhållningsfaktorn och kreativiteten i det här fallet, och att sen se när de filmar en hoper poliser som handfallna står och tittar på medans helikoptern hovrar ovanför depån och hissar upp pengarna... haha!

    SvaraRadera
  4. HAHA, ja jag skrattar fortfarande gott åt kreativiteten! Rånare hör hemma i finkan, men det här gänget förtjänar lite cred innan dom hamnar där! :D

    SvaraRadera